Élet-Stílus

Senna válthatja Barrichellót

Bruno Senna a jövő héten a Honda csapatnál tesztel annak reményében, hogy 2009-ben már a Forma-1-ben versenyezhet. A brazil alig várja, hogy beülhessen az autóba. A már veteránnak számító honfitása kizártnak tartja, hogy a Forma-1 helyett más sorozatban folytassa pályáját, ha 2009-re nem kap szerződést.

A Honda egyelőre még egyik versenyzőjét sem véglegesítette 2009-re, de elég valószínű, hogy Jenson Button újra szerződést kap. Rubens Barrichello helyzete sokkal reménytelenebbnek tűnik, ugyanis a csapat két fiatal brazil tehetséget is kipróbál majd a jövő heti barcelonai tesztsorozaton. A GP2-ben idén harmadik és második helyen végző Lucas di Grassi és Bruno Senna is igyekszik majd meggyőzni Ross Brawnékat, hogy ő a megfelelő ember az állásra.

“Ez a lehetőség számomra egy álom. Bár még csak négy éve versenyzek, olyan, mintha tíz éve várnék rá, hogy végre F1-est vezethessek” – mondta a brazil a Gazzetta dello Sportnak.

Coulthard után egy másik nagy öreg is távozik (MTI/EPA)

Coulthard után egy másik nagy öreg is távozik (MTI/EPA)

“Komolyan készültem rá, főképp a nyakamat edzettem. De a GP2 mindenképpen jó alapot ad, hiszen a kormányzás sokkal nehezebb, mint a Forma-1-ben, és az autó az egész testet komolyan megterheli. Az elmúlt napokban jártam a brackley-i központban is, ahol beszélgettem a mérnökökkel, megismerkedtem a különböző rendszerekkel és munkafolyamatokkal” – magyarázta Senna.

Az F1-es karrier küszöbén álló 24 éves versenyző tisztában van vele, hogy a “száguldó cirkuszban” a néhai háromszoros bajnok, Ayrton Senna unokaöccseként hatalmas elvárásoknak kell majd megfelelnie.

“Igen, én is tudom ezt, de azt is, hogy előbb-utóbb mindenképpen szembe kerülök majd ezzel. Mindent beleadok majd, remélem, hogy elég lesz ahhoz, hogy kiérdemeljem a versenyzői ülést. Persze a döntés a csapaté, de igyekszem majd megmutatni, hogy megvan bennem a lehetőség.”

A Hondánál igen bizonytalan jövőjű Barrichello ezalatt leszögezte, hogy a Forma-1 helyett más sorozatban nem folytatja pályáját: “Vagy a Forma-1, vagy befejezem a versenyzést.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik