Élet-Stílus

Elhagyná az országot a társát lefejelő focista

A Siófok kameruni légiósa, Edouard Ndjodo a keddi edzésen lefejelte a neki beszóló László Andrást, akinek eltört az orra. Néhány hónapja az afrikai futballista, még a Fradi játékosaként, az öltözőben randalírozó szurkolókkal csapott össze. Ndjodo a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy az őt ért incidensek miatt elhagyja az országot.

Az edzés hevében egy kemény becsúszás után László András állítólag Edouard Ndjodo édesanyját szidta, a kameruni játékos erre odalépett csapattársához, és úgy arcon fejelte, hogy annak eltörött az orrcsontja. A két futballista megbánta a tettét, a klubvezetés pénzbüntetést helyezett kilátásba.

„Fogalmam sincsen, miért szólt oda nekem László András – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Ndjodo. – Nem tagadom, a játék hevében odacsúsztam az egyik társamnak, ám ez nem ok arra, hogy László András odajöjjön hozzám, és csúnya szavakkal illesse az édesanyámat. Elismerem, ettől még nem kellett volna lefejelnem a csapattársamat, de most már nem tudok ezen változtatni.”

A Fraditól elküldték az öltözői verekedés után (MTI)

A Fraditól elküldték az öltözői verekedés után (MTI)

A 23 éves Ndjodo korábban a Fradi játékosaként a szurkolókkal csapott össze az öltözőben, amiért azonnal elküldték a fővárosi egyesülettől. A kameruni focistát verbálisan korábban Tatabányán, majd később a Ferencvárosnál is támadták.

A légiósról amúgy a vele együtt dolgozó edzők egyöntetűen állítják: ízig-vérig profi játékos, a magánéletben csendes, visszahúzódó személyiség. Jelzésértékű, hogy Détári Lajos, a klubmenedzser a keddi esetet követően csak annyit mondott, ha tizenegy Ndjodo futballozna a Siófokban, most aligha állna kieső helyen a csapat.

Az egykori világválogatott azonban hosszú távon nem számolhat a kamerunival. „Nem látok más kiutat, mint hogy a menyasszonyommal előbb-utóbb elhagyjuk az országot – mondta a sportnapilapnak elkeseredetten. – Egyelőre szerződés köt a klubomhoz, de egyszerűen nem tudok olyan országban élni, ahol ok nélkül bántják az embert.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik