Élet-Stílus

Schuster állásába kerülhet a kupakudarc (videó)

A Real Madrid már a 32 között búcsúzott a Spanyol Kupában, jóllehet, a hazai visszavágón legyőzte a Real Uniónt, ám idegenben lőtt góllal a harmadosztályú csapat ment tovább. A kiesés után ultimátumot kapott a királyiak edzője.

A baszk csapat az első meccsen 3-2-re verte a Realt, és a kedd esti visszavágón, a Bernabeuban is megszerezte a vezetést, egy formás akció végén Abasolo – a Casillast helyettesítő – Dudek kapus lába mellett a hálóba lőtt.

Raúl fejes góljával ugyan egyenlített a madridi sztárcsapat, ám a második félidő elején újra hátrányba került, midőn Salcedo 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezett egy kiugratás után.

Raúl csapatkapitányhoz méltóan a hátára vette a csapatot, előbb közelről egyenlített, majd Bueno bombagólja után (a cserejátékos 25 méterről óriási gólt ragasztott a bal felsőbe) némi szerencsével 4-2-re módosította az állást.

A jobb oldalról adott középre, és a labda érintés nélkül a hálóba került. Úgy tűnt, ezzel a góllal a Real megy tovább, hiszen ekkor már csak négy perc volt hátra. Átellenben, a 90. percben azonban Eneko Romo 11 méterről Dudek mellett kapuba csúsztatott, így 4-3-ra ugyan kikapott, de 6-6-tal, idegenben lőtt több góllal a harmadosztályú csapat került a 16 közé.

Kiscsapat nagy öröme (MTI/EPA)

Kiscsapat nagy öröme (MTI/EPA)

A szégyenteljes kiesés miatt azonnal összeült a válságstáb a fővárosi egyesületnél, és döntés is született arról, Bernd Schuster vezetőedzőnek mennie kell, amennyiben a csapat a soros bajnokin nem győzi le a Real Valladolidot. Ha edzőváltásra kerül sor, a német tréner helyett a klubnál jelenleg technikai igazgatóként dolgozó Miguel Ángel Portugal ül le a kispadra.

Az ultimátum ellenére Schuster nem aggódik az állása miatt. „Nem tartok attól, hogy menesztenek, de természetesen megértem, hogy egyesek aggódnak a kialakult helyzet miatt. Egyébként nem a hozzállással van a baj, a játékosok most is keményen küzdöttek. Az viszont gond, hogy ellenfeleink kevés helyzetből is gólokat szereznek. A csapatom pedig nem képes minden alkalommal visszakapaszkodni” – tette hozzá az edző.

Spanyol Kupa, a 16 közé jutásért:
Real Madrid-Real Union 4-3
Tj.: a Real Unión, 6–6-tal, idegenben lőtt több góllal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik