Élet-Stílus

Eto’óékkal játszhat a Koeman-csapat

Magyarországra jönne a kameruni válogatott, ám a Magyar Labdarúgó Szövetség szerint kizárt, hogy júniusban Erwin Koeman együttese az afrikai élcsapattal vívjon barátságos találkozót.

Szekeres Tamás, a magyar csapat technikai igazgatója az MTI-nek elmondta: a kameruni szövetség képviseletében egy Svájcban élő menedzser hétfőn francia nyelvű faxot küldött az MLSZ-be, amelyben egy barátságos összecsapás felől érdeklődött. Az afrikaiak nem jelöltek meg időpontot.

“A napokban válaszolunk a kameruni szövetségnek a levélre, és jelezzük, hogy 2009. június 6-a vagy 10-e felelne meg számunkra. Az más kérdés, hogy erre a két időpontra vonatkozóan már szervezünk meccset, így korántsem biztos, hogy Kamerun Budapestre látogat majd. Ennek egyébként is számos feltétele lenne” – tette hozzá Szekeres.

A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján olvasható, hogy Kamerun 2009. június 6-án otthon világbajnoki selejtezőt vív Marokkóval, így ez az időpont biztosan nem jó.

Eto'o Barca-mezben idén 15 meccsen 16-szor volt eredményes (MTI/EPA)

Eto’o Barca-mezben idén 15 meccsen 16-szor volt eredményes (MTI/EPA)

Az MLSZ honlapján délutáni közleményében jelzi, hogy teljesen megalapozatlanok a Kamerun elleni mérkőzéssel kapcsolatos híresztelések: a június 6-i vb-selejtező után “szakértői vélemények szerint kizárt, hogy négy nappal később budapesti fellépést vállaljon!” az afrikai alakulat. Így aztán “biztosra vehető: minden ellenkező állítással szemben ekkor nem az afrikai élcsapattal szemben lép pályára Erwin Koeman legénysége.” – áll a honlapon.

A FIFA októberi világranglistáján a kameruni válogatott a 12., a magyar együttes pedig a 62. helyen áll. A novemberi listát szerdán teszi közzé a nemzetközi szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik