Élet-Stílus

Őrzi veretlenségét a Villareal

A spanyol bajnokság egyedüli csapataként a tavalyi ezüstérmes továbbra sem kapott még ki. A „sárga tengeralattjáró” a hétvégén az Almeriát süllyesztette el, Villa ezúttal nem lőtt gólt a Valenciában, de a csapata így is simán diadalmaskodott, a Real Madrid már csak a negyedik.

A tavalyi bajnok szombat este győzte le fordulatos és gólokban gazdag mérkőzésen a Malagát, és ideiglenesen feljött a tabellán a második helyre. Vasárnap azonban a riválisok nyertek, így a Real Madrid a 10. forduló után csak a negyedik, igaz az éllovas Barcelonával szemben mindössze két pont a lemaradása.

A Villarealnak még kevesebb, miután negyedóra alatt elintézte hazai pályán az Almeriát. A Manchester Unitedtől érkezett fiatal Giuseppe Rossi már az első percben kilőtte a jobb felsőt, nem sokkal később pedig Llorente talált be Pires beíveléséből. A vendégek a második félidőben szépítettek, ám ezután nem volt esélyük már a gólszerzésre, mert a Villareal beállt a kapuja elé. Újabb győzelmével a „sárga tengeralattjáró” megőrizte veretlenségét (7 győzelem, 3 döntetlen).





Jornada 10 – Villareal 2 – Almería 1 (9/11/2008) – video powered by Metacafe

A Sevilla is végre nyerni tudott négy elveszített tétmérkőzést követően a Huelva ellen. A sérüléséből nemrég felépülő Kanouté lőtte az andalúz rangadó egyetlen gólját, és ismét bebizonyította, hogy mekkora szüksége van rá az egykori UEFA-kupa-győztesnek. Igaz gólja után négy perccel kihagyott egy tizenegyest a mali támadó.

A Valencia hozta a kötelezőt a Getafe otthonában, a gólokról ezúttal nem az Európa-bajnok David Villa gondoskodott. Félóra elteltével Manuel Fernandes szerzett vezetést a madridi kiscsapat ellen, a szünet után pedig Joaquin és Vicente állította be a 0-3-as végeredményt a rendkívülien kemény, helyenként durva összecsapáson. A bíró kilenc sárgát és egy piros lapot osztott ki. A hazai csapatból az első félidő hajrájában Soldadót zavarta le a pályáról a játékvezető, miután lefejelte Marchenát.

Vadócz Krisztián az Osasuna együttesében végigjátszotta az Atlético Madrid ellen gólnélküli döntetlennel végződött mérkőzést.

Mallorca-Athletic Bilbao 3-3





Jornada 10 – Mallorca 3 – Ath. Bilbao 3 (09/11/2008) – video powered by Metacafe

Numancia-Betis 2-4



Jornada 10 – Numancia 2 – Betis 4 (9/11/2008) – video powered by Metacafe

Primera División, 10. forduló:


Getafe-Valencia 0-3


Gól: Fernandes (29.), Joaquin (69.), Vicente (81.)

Kiállítva: Soldado (45., Getafe)

Sevilla-Recreativo Huelva 1-0


Gól: Kanouté (63.)

Deportivo La Coruna-Espanyol 1-0


Gól: Guardado (37.)

Real Mallorca-Athletic Bilbao 3-3


Gól: Santana (11.), Arango (57., 74.), illetve Iraola (43., 11-esből), Martinez (78.), F. Llorente (90.)

Numancia-Real Betis 2-4


Gól: Pino (27.), Barkero (56.), illetve Emana (33., 11-esből), Juanito (45.), Aurelio (45., 85.)

Osasuna-Atlético Madrid 0-0

Racing Santander-Sporting Gijon 1-0


Gól: Tchit (58.)

Kiállítva: Pereira (73., Santander)

Villarreal-Almería 2-1


Gól: Rossi (1.), J. Llorente (15.), illetve Piatti (61.)



Szombaton játszották:

FC Barcelona-Valladolid 6-0
Real Madrid-Málaga 4-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik