Élet-Stílus

Venus Williams a világbajnok

Az ötszörös wimbledoni bajnok pályafutása során első alkalommal diadalmaskodott a WTA-világbajnokságon. Venus Williams a fináléban a tornára csak beugróként érkező, de a döntőig veretlenül masírozó Vera Zvonarjevát intézte el könnyedén az elszórakozott első szettet követően.

Az amerikai az első szettben még nem találta az ellenszerét ellenfele játékának, aki villámrajtot vett, és azonnal elvette az idősebbik Williams-nővér adogatását. Zvonarjeva megőrizte minimális előnyét, és 5:3-nél a játszmáért adogathatott, de hiába volt három szettlabdája, kezdtek rajta kiütközni a fáradtság jelei.

Williams kiegyenlített, majd a rövidítésben 5-1-re is vezetett, ám ekkor még utoljára összekapta magát az ellenfele, és sorozatban hat pontot nyerve hozta az első szettet.

Venus veretlen maradt Dohában (MTI/EPA)

Venus veretlen maradt Dohában (MTI/EPA)

A folytatásban Venus ritmust váltott, és esélyt sem hagyott az egyre többet hibázó, és a meccset fejben talán túl hamar feladó orosz játékosnak, aki sorozatban nyolc gémet vesztett. A harmadik játszmában úgy tűnt még egyszer visszakapaszkodhat Zvonarjeva, de fellángolás csak rövid ideig tartott, és Venus magabiztosan győzött 2 óra 11 perc alatt.

Williams, aki idén ötödször diadalmaskodott a wimbledoni bajnokságon, idei harmadik, pályafutása 39. WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben. A 28 esztendős amerikai első ízben nyerte meg a WTA-vb-t, sikeréért 1,34 millió dollárt kapott, a vesztes Zvonarjova pedig 715 ezerrel vigasztalódott.

Doha, WTA-világbajnokság
Egyes, döntő:
Venus Williams (amerikai)-Vera Zvonarjova (orosz) 6:7, 6:0, 6:2

Páros, döntő:
Black, Huber (zimbabwei, amerikai)-Peschke, Stubbs (cseh, ausztrál) 6:1, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik