Élet-Stílus

Rangadót nyert az Inter, del Piero ismét betalált

Az elmúlt hetekben a Juventus rutinos középpályása hihetetlen formában futballozik, a Chievo ellen idegenben is ő szerezte csapata győztes gólját. A forduló előtt azonos pontszámmal álló Internazionale és Udinese csatáját a bajnokcsapat nyerte egy hajrában született Cruz-fejessel.

A Serie A 11. fordulójának rangadóján a címvédő Internazionale együttese az idény meglepetéscsapatát, az Udinesét fogadta, ám a két élcsapat feledhető mérkőzést vívott egymással. Az első félidőben nem sok minden történt, a vendégek védelmén hiába keresték a rést Ibrahimovic-ék, csak ritkán kerültek helyzetbe.

A fordulás után is uralta az összecsapást a milánói együttes, de a középpályán hiányoztak a váratlan ötletek, a kiismerhető támadásaikat az Udinese hátsó alakzata kisebb-nagyobb nehézségek árán jól hatástalanította. Már érett a pontosztozkodás, amikor egy szöglet után a félidőben becserélt Cruz egy fejessel három pontot szerzett csapatának.

Az Inter a tabella élére állt a győzelmével, ugyanakkor a városi rivális még megelőzheti, amennyiben este győz a Lecce otthonában.

Cruz fejese három pontot ért (MTI/EPA)

Cruz fejese három pontot ért (MTI/EPA)

A Juventusnál ismét Alessandro del Piero volt a nyerőember. A 34 éves középpályás a múlt héten a Romának lőtt gólt, majd a BL-ben kétszer mattolta Casillast, és a Chievo otthonában is győztes találatot szerzett szabadrúgásból.

A Fiorentinában Gilardino ontja a gólokat, ezúttal a szezont ígéretesen kezdő Atalanta drukkereit szomorította. A BL-ben is érdekelt firenzei csapat három perc alatt letudta a meccset. A Lazio is győzött, a Napoli a múlt heti szerencsétlen vereséget követően a Sampdoriát verte, a Genoa pedig Milito mesterhármasával intézte el a halovány Regginát.

Serie A, 11. forduló:
Catania-Cagliari 2-1
Gól: Mascara (37.), Sabato (87.), illetve Jeda (6.)

Chievo-Juventus 0-2
Gól: Del Piero (40.), Iaquinta (54.)

Fiorentina-Atalanta 2-1
Gól: Melo (20.), Gilardino (23.), illetve Floccari (76. 11-esből)

Genoa-Reggina 4-0
Gól: Milito (54., 74., 90. az elsőt 11-esből), Sculli (81.)
Kiállítva: Costa (45.)

Internazionale-Udinese 1-0
Gól: Cruz (90.)

SS Lazio-Siena 3-0
Gól: Zárate (58.), Rocchi (86., 90.)

Napoli-Sampdoria 2-0
Gól: Mannini (23.), Zalayeta (74.)

Később:
Lecce-AC Milan 20:30 ó

Szombaton játszották:
Bologna-AS Roma 1-1
Torino-Palermo 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik