Élet-Stílus

Három csapattársa lesz Hamiltonnak?

A Force India milliárdos tulajdonosa átvette csapat gyakorlati irányítását is, távozott a technikai igazgató és a csapatfőnök is. Vélhetően nincs rájuk már szükség, mert jön a McLaren komplett csomagja.

Egyre biztosabb, hogy a McLaren B-csapata jön létre a Force Indiánál. Tegnap a Forma-1-es mezőny legkisebb csapata szűkszavú közleményben tudatta, hogy felbontja motorszállítói szerződését a Ferrarival, amely eredetileg 2009-re is érvényben volt.

Majd a csapat honlapján megjelent az a hír is, hogy a csapat irányítását Vijay Mallya, a milliárdos tulajdonos veszi át. Ezzel párhuzamosan elhagyja az alakulatot a csapatfőnök Colin Kolles és a technikai igazgató Mike Gascoyne is. Állítólag nem akarnak formális szerepet betölteni, ezért inkább távoznak.

Az új egyszemélyes főnök munkáját a Force India igazgatója, Robert Fernley fogja segíteni. A jövő versenyautóinak kialakításáért a főtervező Mark Smith, és az új technikai igazgató James Key felel majd. Már ha lesz ilyen.

Jövőre Sutil is a világbajnokot segíti? (MTI/EPA)

Jövőre Sutil is a világbajnokot segíti? (MTI/EPA)

Vijay Mallya amellett, hogy megköszönte a távozók munkáját és bejelentette a menedzsment átszervezését, azt is elmondta november 10-én újabb nyilatkozatot tesz. Ekkor nemcsak a Silverstone-i és Barckley-i bázisok munkálatait összefogó technikai vezetőt nevezi meg, de a csapat új technikai irányultságát is.

A fentiek pedig egyre biztosabbá teszik a korábbi pletykákat, vagyis, hogy a McLaren B-csapata jöhet létre. A motorokat a Mercedes, a kasztnit a McLaren szállítaná a Jordan géneken alapuló gárdának.

A kérdés csak az, vajon mit is kap a McLarentől a Force India. Ha egy a Red Bull – Toro Rosso pároshoz hasonló klónozás jönne létre, akár előfordulhat az is, hogy Adrian Sutil vagy Giancarlo Fisichella győzi le Hamiltont, ahogy idén a kiscsapat legyőzte a Red Bullt.

De lehet, hogy inkább 3 hátvédje lesz Hamiltonnak, akik mind segíthetnek megvédeni a bajnoki címet. Egyes pletykák szerint a Mercedes egy általa támogatott versenyzőt is szeretne látni a kis csapatnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik