Élet-Stílus

Anelka duplájával élre állt a Chelsea

Sokad virágzását éli a londoni együttesnél a francia csatár, aki a Blackburn otthonában mind a két félidőben bevette az ellenfél kapuját, így a Chelsea ismét átvette a vezetést az angol bajnokságban. A Liverpool csak a rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre.

A forduló rangadóját szombaton az Arsenal nyerte a bajnok Manchester United ellen, a Liverpool az Anfield Roadon könnyedén lelépte a West Bromwich-ot, így a nagy négyes tagjai közül csak a Chelsea volt érdekelt vasárnap.

A londoniaknál továbbra sem játszhatott Michael Ballack, Didier Drogba vagy éppen Mikel Essien, a csapat győzelme ennek ellenére egy percig sem forgott veszélyben. A hazaiaknál is hiányzott két kulcsember (McCarthy és Santa Cruz), ám ez nem magyarázat az első félidőben nyújtott harmatgyenge produkcióra. Csak a kapuban hősiesen helytálló Paul Robinsonon múlt, hogy egygólos Chelsea-előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Anelka öt gólt lőtt az utóbbi két bajnokin (MTI/EPA)

Anelka öt gólt lőtt az utóbbi két bajnokin (MTI/EPA)

A francia támadó az első félidő hajrájában a mérkőzés egyik legjobbjának, a portugál Bosingwának a lövésébe ért bele, amit Robinson nem védhetett. Anelkának ez volt a tizedik bajnoki gólja az idényben.

A fordulás után végre a Blackburn is mutatott némi életjelet, ám Cech a londoniak kapujában hibátlanul védett. A játékrész derekán Anelka egy látványos emeléssel eldöntötte a mérkőzést, a hátralévő percekre megtört a Rovers lendülete, és a vendégeknek lett volna még lehetőségük a gólkülönbségük javítására, de Anelka és Lampard ziccerét is fogta Robinson.

Feltámadt a Tottenham

Az edzőváltás óta nagyon megy a Hotspurnek, Harry Redknappel még veretlen a londoni együttes, amely ezúttal a Manchester City otthonából hozta el a pontokat. Robinho gyors góljára Darren Bent kétszer is válaszolt, így a Tottenham hosszú idő után elmozdult a tabella utolsó helyéről.

Premier League, 12. forduló:
Blackburn Rovers-Chelsea 0-2
Gól: Anelka (39., 68.)

Aston Villa-Middlesbrough 1-2
Gól: Sidwell (37.), illetve Tuncay (34., 88.)

Manchester City-Tottenham Hotspur 1-2
Gól: Robinho (16.), illetve Bent (29., 64.)
Kiállítva: Fernandes (26., Manchester City), Dunne (83., Manchester City)

Fulham-Newcastle United 2-1
Gól: A. Johnson (23.), Murphy (65. 11-esből), illetve Ameobi (57.)

Szombaton játszották:
FC Liverpool-West Bromwich Albion 3-0
Hull City-Bolton Wanderers 0-1
Sunderland-Portsmouth 1-2
West Ham United-Everton 1-3
Arsenal-Manchester United 2-1
Wigan Athletic-Stoke City 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik