Élet-Stílus

Magyaros csapat vezeti a holland bajnokságot

Fehér Csaba együttese, a NAC Breda idegenben 2-0-ra verte a De Graafschap együttesét, és ezzel jelenleg vezeti a holland labdarúgó-bajnokságot.

A NAC fölénye a 74. percben érett góllá a De Graafschap otthonában. A korábban a Dortmundban is megfordult Matthew Amoah volt eredményes, majd a ghánai csatár – aki után az Everton és a ‘Boro is érdeklődik – a ráadásban második gólját is megszerezte, ezzel bebiztosította a győzelmet, amellyel a Fehér Csabát végig a soraiban tudó NAC a tabella élére ugrott.

Három ponttal előzi meg az AZ Alkmaart és az Ajaxot, és néggyel Dzsudzsák Balázst is alkalmazó PSV-t, ugyanakkor az említett három együttes egy meccsel kevesebbet játszott.

Ünneplés a pénteki meccs után (nac.nl)

Ünneplés a pénteki meccs után (nac.nl)

A bredai csapat egy négymeccses győzelmi sorozat után kisebb hullámvölgybe került – az Utrechttel döntetlent játszott, a Twentétől pedig kikapott -, ám az utóbbi időben újra formába lendült: utolsó két meccsét megnyerte. Ráadásul ahogy most a De Graafschap-től, előtte a Groningentől sem kapott gólt.

Másfelől az együttes a közvetlen riválisokkal szemben kiválóan szerepel, hiszen a szezonban az Alkmaart és a PSV-t is legyőzte.


Holland bajnokság, 10. forduló:

De Graafschap-NAC Breda 0-2 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik