Élet-Stílus

A Force India szakított a Ferrarival

Felbontotta szerződését a Ferrarival a Forma-1-es Force India csapat. A MotoGP-világbajnok olasz Valentino Rossi ugyanakkor ragaszkodik a mugellói istállóhoz.

A két fél között 2007-ben született megállapodás arról, hogy az olasz gyár 2009 végéig szállít motorokat a száguldó cirkusz idei újoncának, az együttműködés azonban egy év után véget ért.

A Force India közleményben tudatta az erre vonatkozó döntését, egyúttal megköszönte partnerének az eddigi „magas színvonalú” támogatását.

Mercedes-motor kerül a Force India autóiba? (MTI/EPA)

Mercedes-motor kerül a Force India autóiba? (MTI/EPA)

A csapat – amelynek két pilótája, Adrian Sutil és Giancarlo Fisichella egyetlen pontot sem szerzett a szezonban – egyelőre nem közölte hivatalosan jövőre vonatkozó elképzeléseit.

Egyes értesülések szerint Vijay Mallya csapattulajdonos a McLaren-Mercedesszel szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatát, vélhetően Mercedes motorok kerülnek majd az autókba.

Rossi ismét tesztel a Ferrarinál

A MotoGP sztárja, Valentino Rossi szeptemberben, amikor begyűjtötte újabb elsőségét, azt mondta: ajándékként azt kéri, hogy újra vezethesse a mugellói istálló egyik tűzpiros gépét. Luca Cordero di Montezemolo, a Ferrari elnöke aztán egyből reagált is, és meghívta a 29 éves csillagot egy gyakorlásra. Rossi 2006 februárjában már tesztelt egy Ferrarit, akkor az is felmerült, hogy a motorozásról esetleg az autózásra vált, végül azonban maradt a kétkerekűeknél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik