Élet-Stílus

Balesetekkel kezdődött a Mecsek-rali

Több baleset is történt a Mecsek-ralin első versenynapján, az országos bajnokság hetedik, egyben utolsó futamán. Az esélyesnek tartott Tagai-testvérek is buktak.

A szemerkélő esőben bukott a 28. rajtszámú gépkocsi. Az eset után Budavári Zoltánt és navigátorát, Hegedűs Zoltánt megfigyelésre kórházba szállították, miután a versenyző agyrázkódást, míg társa kisebb csigolyasérülést szenvedett.

Nem sokkal később a verseny egyik esélyeseként számon tartott Tagai testvérek, Tamás és Róbert is is buktak, értük mentő ment ki a helyszínre.

Ezek után a szervezők először csak az első és a második gyorsasági szakaszt törölték, majd később a harmadikat is etappá minősítették. Szombatra eredetileg hat gyorsaságit terveztek, amelyek össztávja 98,06 kilométer lett volna.

Spitzmüller Csaba áll az élen (MTI)

Spitzmüller Csaba áll az élen (MTI)

Az első nap után Spitzmüller Csaba vezet a versenyben. Az abszolút bajnoki címre leginkább esélyes éllovas mögött Herczig Norbert áll a második, míg Vizin László a harmadik helyen.

A bajnoki címre egyébként már csak két pilóta, a 120 pontos Spitzmüller és a 111 pontos Turán Frigyes esélyes. Utóbbi csaknem kétperces hátránnyal jelenleg ötödik a Mecsek-ralin.

Az állás:
1. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer WRC) 47:22.8 perc
2. Herczig Norbert (Subaru Impreza WRC) 44.2 mp hátrány
3. Vizin László (Subaru Impreza WRC) 57.8 mp h
4. Aschenbrenner György (Mitsubishi Lancer EVO) 1:23.7 p h.
5. Turán Frigyes (Mitsubishi Lancer EVO) 1:43.2 p h.

Aschenbrenner nyerte a prológot

Aschenbrenner György nyerte a pénteki prológot a Mecsek-ralin. A Pécs Plaza parkolójában több ezer néző előtt lebonyolított viadalon – a szombaton bukott – Tagai Tamás lett a második, Turán Frigyes pedig a harmadik. A prológ eredménye nem számít be az összetett értékelésbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik