Élet-Stílus

Otthon botlott az éllovas Debrecen

Nem sok babér termett a hazai csapatoknak a Soproni Liga 14. fordulójában, csak a Kaposvár tudott nyerni, és pontot is csak a Kecskemét és a Nyíregyháza szerzett. A Debrecen a szezonban először kapott ki saját közönsége előtt.

A listavezető Debrecen nyolc hónap után először kapott ki hazai pályán, szombat este a Diósgyőr nyert az Oláh Gábor utcában. Az első fél óra unalmasan telt, a kapuk alig forogtak veszélyben, pontatlanul játszott mindkét gárda, a válogatott Rudolf parádés találata (a csatár 16 méterről lőtt a bal alsóba) azonban felébresztette a feleket. Ugyanakkor hiába támadott aztán többet a második félidőben a DVSC, a helyzetei kimaradtak.

A taktikusan küzdő, tartalékos Diósgyőr két góljával története első debreceni sikerét aratta az élvonalban. A vendégektől Takács – tiznegyesből – és Tóth Mihály volt eredményes.

A REAC hazai pályán két gólt ugyan lőtt a Honvédnak, de „cserébe” ötöt kapott. Az alacsony színvonalú mérkőzésen vendégcsapat jobb helyzetkihasználásával már az első félidőben vezetéshez jutott, majd a második 45 percben egyértelműen vendéglátója fölé kerekedett. Sorra alakította ki a helyzeteit, ezek közül hármat értékesített, így megérdemelten nyert.

Kirúgták a Rákospalotaiak trénerét

A Budapest Honvéd elleni szombati 5-2-es vereséget követően menesztették posztjáról Aczél Zoltánt, a sereghajtó REAC vezetőedzőjét. „Forgács József elnök-tulajdonos felmentette Aczél Zoltánt, megköszönve és elismerve eddigi, több mint kétéves munkáját. Az őszi szezonból hátralévő egy Ligakupa-, és egy bajnoki mérkőzésre hamarosan kijelöljük az ideiglenes vezetőedzőt, majd decemberben egy teljesen új koncepciót készítünk el” – nyilatkozta az MTI-nek Kutasi Róbert klubigazgató.

A Haladás a Paksot fogadta. Tököli harmadik percben lőtt gólja alaposan megzavarta a hazaiakat, akik csak a félidő végére tudták rendezni soraikat, de a folytatásban is ötlettelenül játszottak. A Paks győzelme teljesen megérdemelt, a helyzetek alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

Nem bírt egymással az újonc és a bajnok (MTI)

Nem bírt egymással az újonc és a bajnok (MTI)

A Kecskemét az MTK ellen szerzett egy pontnak is örülhet, kiváltképp, hogy a 67. perctől tíz emberrel játszott. A hazai csapat fáradtan és ötlettelenül szervezte akcióit a lendületesen futballozó MTK-s fiatalok ellen, akik a mérkőzés nagyobb részében uralták a játékot. A kék-fehérek ezzel együtt – a hazaiakhoz hasonlóan – alig alakítottak ki nagy helyzetet.

A Nyíregyházán a házigazda Szpari és a Fehérvár szintén megosztozott a pontokon. Sifter öngóljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a második félidőben egy pontrúgás után Koller fejes góllal egyenlített.

A Kaposvár meglepően simán, négy góllal verte a Vasast. Az első félidő a hazaiaké volt, a somogyiak már a találkozó elején fölényt harcoltak ki, és kétszer is bevették Borszéki kapuját. A második negyvenöt percet nagy lendülettel kezdte a Vasas. A nagyszerűen játszó Kaposvár a azonban tovább növelte előnyét, és végül biztosan nyert.

Soproni Liga, 14. forduló:
DVSC-TEVA – Diósgyőri VTK 1-2 (1-0)
Gól: Rudolf (33.), illetve Takács P. (65., 11-esből), Tóth M. (70.)

Gabona Trans-Kaposvár – Vasas 4-0 (2-0)
Gól: Grúz (14.), Nikolics (45., 67.), Reszli (93.)

REAC-Budapest Honvéd 2-5 (1-2)
Gól: Dancs (28.), Lisztes (77.), ill. Hercegfalvi (15., 11-esből, 75.), Diego (41.), Genito (57.), Sztojakovics (82.)

Szombathelyi Haladás-Paksi FC 0-1 (0-1)
Gól: Tököli (3.)

Kecskeméti TE-ERECO – MTK Budapest 0-0
Kiállítva: Csukics (67.)

Nyíregyháza Spartacus-FC Fehérvár 1-1 (1-0)
Gól: Sifer (16.-öngól), illetve Koller (62.)

Pénteken játszották:
Újpest FC-Győri ETO FC 1-1

Vasárnap:
BFC Siófok-ZTE FC, 15:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik