Élet-Stílus

A hokicsapat a horvátokat is kipipálta

A magyar jégkorong-válogatott a papírformának és a várakozásoknak megfelelően a szerb után a horvát csapatot is fölényesen verte a 2010-es vancouveri téli olimpia előselejtezőjének budapesti állomásán.

A magyar csapat a budapesti előselejtezős torna második fordulójában telt ház előtt fogadta a horvát válogatottat, amelyet a szapporói divízió I-es vb-n 3-0-ra vert meg. Most is a magyarok voltak az esélyesek.

Horvát előnnyel, illetve Hetényi védéseivel kezdődött a meccs. Az első magyar kapura lövésre az 5. percig kellett várni, aztán kisvártatva megszületett az első magyar gól, majd a második is. Előbb előnyben Horváth András emelt a jobb felsőbe, majd Ocskay piszkálta be egy kipattanót.

A folytatásban nagy fölényben játszott a Cortina cspata, ám az első harmadban már nem született újabb gól – Belic ugyanis jól állta a sarat, s Palkovics lövésénél a kapuvas is kisegítette.

A horvátok nem tudták megállítani a magyar csapatot (MTI)

A horvátok nem tudták megállítani a magyar csapatot (MTI)

A második játékrész elején Hetényi ziccert fogott, majd újra beindult a magyar henger: Vas János kapásból lőtt óriási gólt, ezután a szemfüles Peterdi és a távolról eredményes Ondrejcik is feliratkozott az eredményjelzőre – ezzel el is dőlt a meccs.

A harmadik etapban kissé visszavett a tempóból a magyar csapat – a horvátok a Hetényiről kipattant korongot bepofozó Ciganovic révén szépítettek is. Az utolsó szó azonban a mieinké volt, nem sokkal a dudaszó előtt Ocskay átadása után Fekete lőtt közelről a kapuba, beállítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

A magyar válogatott vasárnap – a még szintén hibátlan – litvánokkal vív meg a továbbjutást jelentő első helyért. A litvánokkal szemben kilenc siker és egy vereség a mérleg, a magyarok 70 gólt lőttek és 14-et kaptak. Szapporóban volt az utolsó felvonás: április 14-én 6-0-ra nyertek Ocskayék.

Olimpiai előselejtező, Budapest, 2. forduló:
Magyarország-Horvátország 6-1 (2-0, 3-0, 1-1)
Gól: Horváth (7., emberelőny), Ocskay (9.), Vas J. (26., ee.), Peterdi (29.), Ondrejcik (40.), Fekete (60.), ill. Ciganovic (46.)

Litvánia-Szerbia 7-2 (0-1, 4-1, 3-0)

Az állás:
1. Magyarország 6 pont (15-2)
2. Litvánia 6 (11-4)
3. Horvátország 0 (3-10)
4. Szerbia 0 (3-16)

Pénteken játszották:
Magyarország-Szerbia 9-1
Litvánia-Horvátország 4-2

Vasárnap játsszák:
Horvátország-Szerbia 14 ó
Magyarország-Litvánia 17:30 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik