Élet-Stílus

Az Arsenal legyőzte a címvédőt

A Manchester United nem bírt Samir Nasrival, a francia középpályás két gólt is szerzett, így a házigazda Arsenal mind a három pontot begyűjtötte a címvédő ellen az angol labdarúgó Premier League 12. fordulójának rangadóján.

A MU-nak nem megy az Emirates Stadionban, a címvédő az előző két látogatása során mindössze egy pontot szerzett az Arsenal vendégeként, szombaton pedig üres kézzel távozott a londoni arénából. Jóllehet, Sir Alex Ferguson együttese kezdett jobban, és rögtön a meccs elején ígéretes helyzetbe került.

Silvestre hazaadása miatt a tizenhatoson belül végezhetett el szabadrúgást, de Anderson, majd Carrick próbálkozását sem koronázta siker. Ezután Rooney lábában volt a gól, de ott is maradt (nagy helyzetben lőtt fölé), Berbatov pedig hiába zörgette meg a hálót – les miatt maradt a 0-0. Nem sokáig.

Az egyre inkább belelendülő Arsenal a 22. percben megszerezte a vezetést: Fabregas jobboldali szabadrúgása után a menteni igyekvő Berbatov éppen Nasrihoz bólintott. A francia játékos 16 méterről lőtt, és a labda Neville combjáról vágódott a hálóba.

Samir Nasri intézte el a címvédőt (MTI/EPA)

Samir Nasri intézte el a címvédőt (MTI/EPA)

A szünetig már csak helyzetekig jutottak a felek (amúgy ekkor már a hazaiak voltak veszélyesebbek), majd alig kezdődött el a második félidő, újfent ünnepelhetett a hazai publikum.

A nyáron a Marseille-től igazolt Nasri második, a szezonban negyedik bajnoki gólját is megszerezte. Fabregas – kihasználva a védők rossz helyezkedését – remekül hozta helyzetbe, ő pedig 16 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. Van der Sarnak – akárcsak az első gólnál – ezúttal sem volt esélye a hárításra.

Kisvártatva Cristiano Ronaldo puskázott el egy nagy helyzetet, közelről mellé lőtt. A vendégek hiába igyekeztek, nem tudtak túljárni Almunia eszén, akit a Carrickkel történt ütközése után lekellett cserélni. Fabianski állt be a spanyol kapus helyett.

A szépítés a találkozó végén csak összejött a MU-nak, a 90. percben a csereként beállt – egyébként jobbhátvéd – Rafael mellre vette a labdát, majd 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, így a Manchester United zsinórban 35. bajnoki meccsén szerezett legalább egy gólt.

Más kérdés, hogy ezért nem járt pont, így az Arsenal a MU-t megelőzve a harmadik helyre jött fel az angol Premier League tabelláján, igaz, egy meccsel többet játszott a címvédőnél.

Hamosiék és Fülöpék is kikaptak

A szombaton pályára lépő „magyaros” csapatok vereséget szenvedtek. Az eddig erőn felül teljesítő újonc Hull City fáradni látszik, sorozatban harmadszor kapott ki, ezúttal a vendég Bolton győzte le. A Hull magyar légiósa, Halmosi Péter a kispadon izgulta végig a meccset. Fülöp Márton végig a pályán volt a Sunderlandben, de sok örömben nem lehetett része, tekintve, hogy Portsmouth 2-1-re legyőzte a csapatát.

Az Everton négy perc alatt fordított a West Ham United otthonában. A Manchester Unitedtől igazolt Saha 1-1-es állásnál kétszer is eredményes volt – két perc alatt.

A bajnoki címre hajtó Liverpool lényegesen könnyebben nyert, mint a városi ellenlábas: a „vörösök” hazai pályán három góllal szórták meg a újonc az West Bromwich Albion együttesét.

A ‘Poolban bajnoki találkozón először eredményes Robbie Keane duplázott, míg a győzelmet Arbeloa biztosította be a lefújás előtt. Sikerével a Liverpool jelneleg vezeti az angol bajnokságot, igaz, az eddig vezető Chelsea majd vasárnap lép pályára.

Premier League, 12. forduló:
Arsenal-Manchester United 2-1 (1-0)
Gól: Nasri (22., 48.), illetve Rafael (90.)
Arsenal: Almunia (Fabianski, 78.) – Sagna, Gallas, Silvestre, Clichy – Walcott (Song, 78.), Fabregas, Denilson, Nasri, Diaby (Touré, 86.) – Bendtner.
Manchester United : Van der Sar – G. Neville (Rafael, 63.) Ferdinand, Vidics, Evra – Ronaldo, Anderson (Giggs, 72.) Carrick, Pak – Rooney (Tévez, 77.) Berbatov.

Wigan Athletic-Stoke City 0-0

Hull City-Bolton Wanderers 0-1 (0-0)
Gól: Taylor (50.)

Sunderland-Portsmouth 1-2 (1-0)
Gól: Cissé (4.), ill. Belhadj (51.), Defoe (90., 11-esből)

West Ham United-Everton 1-3 (0-0)
Gól: Collison (63.), ill. Lescott (83.), Saha (85., 87.)

Liverpool-West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
Gól: Keane (34., 43.), Arbeloa (92.)

Vasárnap:
Blackburn Rovers-Chelsea, 14:30
Aston Villa-Middlesbrough, 16:00
Manchester City-Tottenham, 16:00
Fulham-Newcastle United, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik