Élet-Stílus

WTA-vb: Zvonarjova harmadszor is nyert

Az amerikai Venus Williams a szerb Jelena Jankoviccsal, az orosz Vera Zvonarjova pedig honfitársával, Jelena Gyementyjevával csap össze szombaton a döntőbe jutásért a Dohában zajló, 4,55 millió dollár összdíjazású WTA-világbajnokságon.

A szerb Ana Ivanovics betegségre, az amerikai Serena Williams pedig hasizom-húzódás miatt visszalépett a további küzdelmektől, így Jelena Gyementyijeva, aki pénteken ki-ki meccset vívott volna az amerikai klasszisal a Gesztenyebarna csoportban, „automatikusan” bejutott a legjobb négy közé.

A csoportkör zárónapján ugyanakkor Ivanovics és Serena Williams ellenfele, Gyementyijeva, valamint Szvetlana Kuznyecova nem maradt elfoglaltság nélkül, mind a ketten „beugrókkal” csaptak össze pénteken. Előbbi Nagyja Petrovával, utóbbi Agnieszka Radwanskával vív tét nélküli meccset.

Vera Zvonarjova: háromból három (MTI/EPA)

Vera Zvonarjova: háromból három (MTI/EPA)

A Fehér csoportban két győzelemmel a továbbjutását már korábban bebiztosító Vera Zvonarjova és Jelena Jankovics mérkőzése ugyanakkor már „élesben”, az első helyért ment.

Az orosz és a szerb játékos szoros, több mint két órán tartó, három játszmás csatát vívott egymással. Ami azt illeti: egyikük sem tartalékolt az elődöntőre.

A végén Zvonarjova fogadhatta a gratulációt, köszönhetően legfőképp annak, hogy a harmadik, döntő szettben pontosabban játszott, és kétszer is elvette az ellenfele adogatójátékát.

A makulátlanságát megőrző Zvonarjova Gyementyjevával, míg a szintén hibátlan Venus Williams Jankoviccsal találkozik a szombaton a döntőbe jutásért.

WTA-vb, Fehér csoport:
Zvonarjova (orosz)-Jankovics (szerb) 2:6, 6:3, 6:4

A szombati elődöntőben:
V. Williams (amerikai)-Jankovics (szerb) – örökmérleg: 3-5
Zvonarjova (orosz)-Gyementyjeva (orosz) – örökmérleg: 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik