Élet-Stílus

Ronaldo: muszáj nyernünk az Arsenal ellen

Cristiano Ronaldo úgy számol: a Manchester Unitednek győznie kell szombat kora délután az Arsenal otthonában, ha meg akarja védeni a bajnoki címét.

A Manchester United legutóbbi hat bajnokijából ötöt megnyert, és jelenleg a harmadik pozíciót birtokolja a tabellán. Egy hellyel és egy ponttal előzi meg a szombati rivális Arsenalt.

„Természetesen a címvédés a célunk, márpedig ehhez nyernünk kell Londonban. Elszántak vagyunk, jó csapatunk van, így bizakodva várjuk a szombati megmérettetést” – nyilatkozta Cristiano Ronaldo, a „vörös ördögök” portugál sztárja.

Cristiano Ronaldo győzelmet remél (MTI/EPA)

Cristiano Ronaldo győzelmet remél (MTI/EPA)

A Manchester az utolsó időszakban kiválóan szerepelt az Arsenal korábbi otthonában, ám az Emirates Stadionban két meccsen csupán egy pontot szerzett. „Ez egy új pálya, talán ez az oka annak, hogy itt egyelőre nem olyan jó a mérlegünk, mint a Highburyben volt…” – fejtegette kissé semmitmondóan Ronaldo, aki kemény meccsre számít, dacára annak, hogy az Arsenal ezer sebből vérzik, sok a hiányzó a londoniaknál.

Arsene Wenger edző Emmanuel Adebayorra sérülés, Robin van Persie-re eltiltás miatt nem számíthat, míg Theo Walcott és a csapatkapitány William Gallas szereplése egyelőre kérdéses.

Ráadásul az éppen a Manchester Unitedtől szerződtetett Mikael Silvestre az orrát törte, de talán játszhat, mint ahogy Bacary Sagna pályára lépésére is van esély. A másik oldalon csak a bokáját fájlaló Wes Brown hagyja ki az angol csúcsrangadót.

„Tudjuk, ellenfelünk nehéz helyzetben van, de azért lesz 11 játékosa a pályán, és mi is ennyien leszünk. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy nem lesz könnyű dolgunk, az Arsenal ellen ugyanis sohasem volt az” – jegyezte meg a MU hetese.

Az Arsenal egyébként nem csak a hiányzók tekintetében van nehéz helyzetben – a pályán sem megy minden flottul: a gárda utóbbi három bajnokijából csak egyet nyert meg, a West Ham United ellen, majd a Tottenhammel 4-4-es döntetlent játszott, az újonc Stoke Citytől pedig 2-1-es vereséget szenvedett.

Maradona a MU edzésén

Különleges élményben volt része pénteken az Arsenal ellen készülő Manchester United labdarúgóinak, ellátogatott ugyanis az edzésükre Diego Maradona, az argentin válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya.

A dél-amerikai szakember körutat tesz Angliában, hogy megnézze és beszéljen jelöltjeivel, akikre a jövőben számít a nemzeti csapatban. Maradona a tréning után tárgyalt Carlos Tevezzel, de a keret többi tagjára is nagy benyomást tett, így Rio Ferdinandra is, aki harmincadik születésnapja alkalmából egy dedikált mezt kapott tőle. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik