Élet-Stílus

Vizsgálódik és büntet az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Celtic ellen, mivel a Manchester United elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésén a pályára futott egy szurkoló. A Hajduk Splitnek 50 ezer eurót kell fizetnie drukkerei miatt.

A 19 éves, ittas drukker – aki később elismerte a „bűnösségét” – a szerdai találkozó 35. percében rohant a játéktérre, amikor a skót gárda még 1-0-ra vezetett az 1-1-re végződött meccsen.

Tavaly októberben, az AC Milan vendégjátéka során hasonló incidens történt a glasgowi Celtic Parkban, akkor egy szurkoló „megpaskolta” Didát, az olaszok brazil kapusát, aki az eset után a drukker nyomába eredt, majd gondolt egyet és látványosan földre vetette magát. Később szimulásárt elmarasztalták.

A skótok pedig 20 ezer eurós pénzbüntetést kaptak. Az UEFA akkor figyelmeztette a Celticet, ha két éven belül újabb rendbontás történik, súlyosabb pénzbüntetésre számíthat.

Büntetés vár a Celticre (MTI/EPA)

Büntetés vár a Celticre (MTI/EPA)

A fegyelmi bizottság várhatóan csütörtökön dönt az ügyben.
A szervezet pénzbüntetéssel, vagy akár pontlevonással, illetve pályabezárással is sújthatja a skót együttest, amely harmadik a csoportjában.

50 ezer euróra büntették a Hajdukot

Ötvenezer eurós büntetést kapott az Európai Labdarúgó-szövetségtől a horvát Hajduk Split, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak az augusztusi, Deportivo La Coruna elleni UEFA-kupa-selejtezőn. A spliti együttes 2-0-ra elvesztette az ominózus, második fordulós találkozót, és ezzel nem jutott fel a sorozat főtáblájára. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik