Élet-Stílus

Casillas vállalta a felelősséget (videó)

A Juventus másodszor is legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligájában. Alessandro del Piero remekelt, Casillas pedig hibázott az egyik gólnál. Az angol csapatok ikszeltek, Wenger ismét a játékvezetőket hibáztatta.

A Juventus a hazai pályán aratott sikere után a Bernabeuban is legyőzte a Real Madrid együttesét, és ezzel a Barcelona és a Sporting Lisboa mellett elsőként biztosította a helyét a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában. A vártnál simább meccsen, az olaszok csapatkapitánya, Alessandro del Piero egyedül kényszerítette térdre a királyi gárdát.

„Fantasztikusan játszott, de nem csak ma este. Del Piero élvezi a játékot, a Real ellen is vállára vette a csapatot, oroszlánként küzdött, igazi csapatkapitányként viselkedett” – nyilatkozta a mérkőzés után a két gólt szerző nyerőemberről Claudio Ranieri. Néhány hete még veszélyben volt a tréner állása, ám mostanra ilyen gondjai nincsenek. „Az utóbbi meccseken végre azt mutatjuk a pályán, amire képesek vagyunk, a Real elleni első győzelem nagy lökést adott a csapatnak” – mondta a mester.

A szerdai BL-meccsek képei (GALÉRIA)

A szerdai BL-meccsek képei (GALÉRIA)

A meccs hősét az utolsó percekben lecserélte Ranieri. „Óriási érzés volt, hogy mind a két gólt én szereztem ezen a fontos mérkőzésen, de ennél is elképesztőbb volt, hogy az ellenfél szurkolói hatalmas ovációval búcsúztattak” – mondta a 34 éves futballista. Az elmúlt években az ellenfél játékosai közül csak Ronaldinhót tapsolták meg a Real-szurkolók.

A madridiak az utolsó öt tétmeccsükből csak egyet nyertek meg, ám Bernd Schuster nem lát okot az aggodalomra. „Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, a Juventus ellen mindent megtettünk a siker érdekében. Ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a lehetőségeit, nekünk sajnos nem volt szerencsénk a kapu előtt” – értékelt a találkozó után a német szakember.

Az Aranylabdára is esélyesnek tartott Iker Casillas részben felelősséget vállalt a vereségért. Del Piero második góljánál az Európa-bajnok spanyol válogatott kapusa rosszul állította fel a sorfalat, majd kimozdult, és így esélye nem volt a helyezett labda hárítására. „Félre kell tennem a büszkeségemet, elismerem, hogy hibáztam” – mondta Casillas, aki szerint, ha nem mozdul ki a kapujából, akkor fogta volna a szabadrúgást.Az angol csapatoknak nem igazán ment szerda este. A Manchester United a Celtic otthonában végzett 1-1-re, az Arsenal pedig hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a Fenerbahcéval. Arsene Wenger a mérkőzést követően sokadszorra a játékvezetőket okolta a meglepő eredményért. „Nézzék csak meg a fair play tabellát. Ki vezeti? Az Arsenal. Mi szabálytalankodunk a legkevesebbet, mégis mi kapjuk a legtöbb sárgát” – panaszkodott a francia mester, aki szerint az sem véletlen, hogy a Premier League csapatok közül egy sem nyert a csoportkör 4. fordulójában.

„Ez volt a harmadik mérkőzésünk az elmúlt hét napban, fáradtak voltak a játékosok. A Premier League-meccsek nagyon sokat kivesznek az emberből” – mondta Wenger, akinek a fiatal csapata szombaton a Manchester Unitedot fogadja.

Az angol bajnok sem brillírozott, a Celtic ellen csak a hajrában mentett pontot Sir Alex Ferguson csapata. „Az első félidőt el kell felejteni, a fordulás után viszont már jól játszottunk. Elégedett vagyok a ponttal, hiszen kisebb csoda kellene ahhoz, hogy ne jussunk tovább a csoportból” – mondta Ferguson.





Fcelman



Video


Envoyé par kingballsept3030 sur wat.tv

Fiorentina-Bayern 1-1
Olympique Lyon-Steaua Bucuresti 2-0
Aalborg-Villareal 2-2
BATE Boriszov-Zenit 0-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik