Élet-Stílus

Federer mumusaival került egy csoportba

Elkészítették a férfi teniszezők vasárnap kezdődő idényzáró tornájának, a 4,45 millió dollár összdíjazású sanghaji Mesterek Kupájának csoportbeosztását.

A világelső spanyol Rafael Nadal távolmaradásával toronymagas esélyesnek számító svájci Roger Federer a brit Andy Murrayjal, az amerikai Andy Roddickkal és a Nadal helyére beugró, az idény második felében szenzációsan szereplő francia Gilles Simonnal került azonos kvartettbe.

Federernek egyébként csak Roddickkal szemben pozitív (15-2) a mérlege a csoportellenfelei közül. Murray és Simon a mumusának számít: előbbi 3-2-re, utóbbi pedig 1-0-ra áll ellene.

A bázeli klasszis – aki egyetlen Mesterek Kupája-győztes a jelenlegi mezőnyben – eddig négyszer emelhette magasba a rangos trófeát, tavalyelőtt és tavaly is ő diadalmaskodott, és újabb sikerével utolérné az egyaránt ötszörös győztes amerikai Pete Samprast és a csehszlovák-amerikai Ivan Lendlt.

Federer 2003-ban, 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben is nyert (EPA)

Federer 2003-ban, 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben is nyert (EPA)

A másik – Arany – csoportban az Ausztrál Open-győztes szerb Novak Djokovics, az orosz Nyikolaj Davigyenko, az argentin Juan Martin del Potro és a részvételét a múlt heti, párizsi sikerével bebiztosító francia Jo-Wilfried Tsonga kapott helyet.

A vasárnap rajtoló torna győztese 600 ezer dollárt kap, ha azonban veretlenül végez az élen, 1,3 milliót vihet haza. A Mesterek Kupáját idén utoljára rendezik meg Sanghajban, jövőre Londonba költözik a verseny.

Nadal a Davis-kupa-döntőt is kihagyja?

Térdsérülése miatt kétséges a világelső Rafael Nadal szereplése a november 21. és 23. között esedékes Davis-kupa-döntőn. A spanyol klasszis hétfőn lemondta részvételét az idényzáró tenisz Mesterek Kupáján a jobb térdében lévő íngyulladás miatt. A spanyol válogatott a Davis-kupa döntőjében az argentinokkal méri össze a tudását. (MTI)


Mesterek Kupája, csoportbeosztás

Vörös csoport:
Roger Federer (svájci 2., 2.)
Andy Murray (brit, 4., 4.)
Andy Roddick (amerikai 6., 6.)
Gilles Simon (francia 9., 9.)

Arany csoport:
Novak Djokovics (szerb 3., 3.)
Nyikolaj Davigyenko (orosz, 4., 4.)
Jo-Wilfried Tsonga (francia 7., 7.)
Juan Martin del Potro (argentin 8., 8.)

Elődöntő:
Vörös csoport 1.-Aranycsoport 2.
Arany csoport 1.-Vörös csoport 2.

(A zárójelben a nemzetiség után a játékosok világranglistán, illetve az ATP Race-rangsorban elfoglalt helyét tüntettük fel.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik