Élet-Stílus

Iványi-show és pécsi diadal Orenburgban

A MiZo Pécs 2010 remek hajrával nyert az oroszországi Orenburgban a női kosárlabda Euroliga 4. fordulójában. A Sopron később a kiírás egyik esélyesével, a szintén orosz CSZKA Moszkvával meccsel.

A pécsiek az odaút során, hétfőn fél napot Moszkvában töltöttek, ahol vendégül látta őket a nyáron a Szpartak kispadjára igazolt Rátgéber László, sőt, edzettek is a csapat csarnokában. A kazah határhoz közeli városba érkezve kapták meg a hírt, hogy többhetes huzavona után megérkezett a 17 éves Sara Krnjic játékengedélye, így a szerb tehetség már pályára léphetett Orenburgban. Az újonc hazaiak helyzetét mutatta, hogy az Euroligában eddig háromszor is kikaptak, ráadásul a hétvégén a Rátgéber vezette moszkvaiak is megverték őket, így a klubvezetés a hét elején edzőt cserélt.

Kevés kosár és nagy küzdelem jellemezte a találkozó elejét, Iványi Dalma triplája remekül jött a házigazdák 6-2-es vezetésénél, akik Anasztaszja Veremejenko révén folyamatosan tartották a 4-5 pontos különbséget. A 19. percben Vajda Anna jóvoltából fordítottak a baranyaiak, a félidőben 26-27 volt az állás.

Füzy Ákos csapata az utolsó negyedben állva hagyta ellenfelét (MTI)

Füzy Ákos csapata az utolsó negyedben állva hagyta ellenfelét (MTI)

Nagyszünet után a magyarok a vezérré előlépő – és hibátlanul büntetőző – Vajda kosaraival őrizték előnyüket, a túloldalon 5 és fél perc alatt mindössze 6 pont született. Az orenburgiak a 29. percben érték utol megtorpanó ellenfelüket (40-39). Az utolsó felvonásban Iványi újabb hármasa adta meg az alaphangot, az oroszok 4 percen át nem találtak a gyűrűbe, majd 45-48-nál egy 6-0-ás mecsekaljai roham eldöntötte az összecsapás kimenetelét.

A meccs hőse a pécsi kapitány Iványi lett, aki 16 ponttal, 8 lepattanóval, 7 labdaszerzéssel és 6 gólpasszal zárt.

A mérlegüket 2/2-re javító pécsiek jövő csütörtökön a francia Bourges-t fogadják.

Euroliga, csoportkör, 4. forduló
A csoport:
Orenburg (orosz)-MiZo Pécs 2010 46-58 (16-11, 10-16, 14-14, 6-17)
A magyar csapat legjobb dobói: Iványi 16, Vajda 15, Coelho 8, Mazzante 7

Később, B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) – MKB-Euroleasing Sopron 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik