Élet-Stílus

Sztárcsere az NBA-ben

Alig egy héttel az idényrajt után elcserélte egymással vezérét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Detroit Pistons és Denver Nuggets.

A megállapodás értelmében a 2006 decembere óta Denverben pattogtató Allen Iverson hamarosan Detroitba költözik, amely cserébe Chauncey Billupsot adja – Antonio McDyesszal együtt.

A 33 éves Iverson lett 2001-ben az alapszakasz legjobbja, emellett négyszer végzett a mesterlövészek listájának élén. Még a Philadelphia 76ers színeiben 2001-ben nagydöntőt játszott, ám együttese ott alulmaradt a Los Angeles Lakersszel szemben.
Irány Detroit! (allen-iverson.org)

Irány Detroit! (allen-iverson.org)

Iverson elmondta, Denverben szerette volna befejezni a karrierjét, és csalódott volt, hogy a Nuggets nem hajlott a szerződésének meghosszabbítására. „Ennek a jó oldala, hogy a nyáron szabad leszek, és azt tehetem, ami boldoggá tesz. A karrierem végén oda igazolhatok, ahol én és a családom is jól érezheti magát” – így a nyolcszoros All Star-válogatott védő.

A 32 esztendős, denveri születésű Billups 2004-ben bajnok lett a detroitiakkal, és akkor a finálé legértékesebb játékosává választották. Korábban már két szezont lehúzott a Denver Nuggetsben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik