Élet-Stílus

Nadal nem indul a Mesterek Kupáján

A világranglista-első spanyol Rafael Nadal sérülése miatt nem indul a vasárnap kezdődő Mesterek Kupáján - a Davis-kupa döntője számára fontosabb.

A 22 éves spanyol klasszis térdsérülése miatt mondta le a szereplést a sanghaji Mesterek Kupáján, számára ugyanis fontosabb a Davis-kupa döntője, ott szeretne tökéletes állapotban játszani. November 23. és 25. között a spanyol férfi teniszválogatott az argentinokkal méri össze a tudását.

„Természetesen fájó szívvel hagyom ki a sanghaji versenyt. Nem kétséges, pályafutásom egyik legnehezebb döntése volt, de meg kellett hoznom…” – nyilatkozta a mallorcai világsztár. „Nagyon fontos számomra, hogy teljesen egészséges legyek a Davis-kupa döntőjében.”

Rafael Nadal nem indul Sanghajban (MTI/EPA)

Rafael Nadal nem indul Sanghajban (MTI/EPA)

A világelső a múlt heti, párizsi Mesterszéria-versenyt sem tudta végigjátszani, fájós jobb térdére hivatkozva adta fel az orosz Nyikolaj Davigyenko elleni negyeddöntőt. Persze így is remek szezont produkált, pályafutása legjobb éve van mögötte: nyolc tornán – közte a Roland Garroson és Wimbledonban – diadalmaskodott, 81 győzelem mellett csupán 11 vereséget szenvedett, és augusztusban a világranglista élére állt.

Rafael Nadal helyére a francia Gilles Simon került, mellette honfitársa, Jo-Wilfried Tsonga, a svájci Roger Federer, a szerb Novak Djokovics, a brit Andy Murray, az orosz Nyikolaj Davigyenko, az amerikai Andy Roddick és az argentin Juan Martin del Potro lép pályára a Mesterek Kupáján, Sanghajban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik