Élet-Stílus

Csoportelsőségre pályázik a Cortina-csapat

Egyértelműen a csoportgyőzelemmel járó továbbjutás a célja a hazai közönség előtt szereplő magyar jégkorong-válogatottnak a péntektől vasárnapig tartó olimpiai selejtezőn - hangzott el a tornát felvezető keddi sajtótájékoztatón.

Pat Cortina szövetségi kapitány gárdája a Papp László Arénában először lép jégre azt követően, hogy áprilisban Szapporóban kivívta a világelitbe jutást. A dicsőséges csapatból most Gröschl Tamás és Szélig Viktor maradt ki. Előbbi, a Budapest Stars csatára sokáig sérült volt és még nem nyerte vissza régi formáját, míg a francia Briancon hátvédjének felesége utolsó hónapos terhes.

A csapat gerince változatlan: főleg azok kaptak behívót a Káposztásmegyeren készülő keretbe, akik az Alba Volánnal szerepelnek az osztrák ligában, illetve a légiósok.

Cortina az osztrák légiósokra épít (MTI/EPA)

Cortina az osztrák légiósokra épít (MTI/EPA)

A magyarok sorrendben a szerb, a horvát, majd a litván csapattal találkoznak. A keretben jelenleg 28-an vannak (Vas János és Ennaffati Omar később csatlakoznak a többiekhez), a tornára 22 fő nevezhető. Cortina csütörtökön jelöli ki a tornán szereplők névsorát.

A kvartett első helyezettje jut a következő körbe, amelyben – februárban Rigában – a lett, az ukrán és az olasz együttes lesz az ellenfél. Annak a csoportnak a győztese vehet részt a 2010-es vancouveri olimpián.

A legfrissebb világranglistán a magyarok a 20., a litvánok a 23., a horvátok a 26., a szerbek pedig a 30. helyen állnak. A budapesti tornára a napijegyek 990, 1500 és 3500 forintért kaphatók. A Cortina-együttes Szapporóban a horvátokat 3-0-ra, a litvánokat pedig 6-0-ra győzte el.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: udai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente

Hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Hüffner Adrián, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Tokaji Viktor

Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Hegyi Ádám, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom

A program
Péntek:
Litvánia-Horvátország 14:30 ó
Magyarország-Szerbia 18 ó

Szombat:
Litvánia-Szerbia 14 ó
Magyarország-Horvátország 17:30 ó

Vasárnap:
Horvátország-Szerbia 14 ó
Magyarország-Litvánia 17:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik