Élet-Stílus

Nem szűnt meg, de átalakul a Hobo Blues Band

A Hobo Blues Band új összetételben, az eddigieknél jóval kevesebb koncerttel vág neki a következő időszaknak - közölte a zenekar vezetője, Földes László Hobo. Az együttes legutóbbi gitárosa, Fehér Géza saját honlapján megerősítette, hogy a Hobo Blues Band a legutóbbi időkig ismert összeállításában megszűnt létezni.

Fehér Géza október végén azt írta a honlapján, hogy a “Hobo Blues Band jelenlegi felállása 2008. 10. 24-én megszűnt. A ma esti Gödör Klub – amennyiben lesz – biztosan a négy egykori hangszeres nélkül kerül megrendezésre. Minden érdeklődőnek KÖSZÖNÖM ezt a több mint hat évet!” Ez azt sejteti, hogy Hobo gyakorlatilag zenészek nélkül maradt, toborozhat új bandát.

Hobo ugyanakkor azt írja: zenekara nem szűnt meg, csak személyi változások történtek. Néhány zenésztől megvált, helyükre újak kerültek, de neveket nem említ. A nyolcvanas évekbeli társai közül néhányan szívesen visszatérnének a zenekarba, Deák Bill Gyulával például közös lemezt tervez 2009-ben – tudatta. A közös lemeztervet a 60. születésnapját napokban ünneplő Deák Bill Gyula is megerősítette.

Nem szűnt meg, de átalakul a Hobo Blues Band 1

Hobo az eddigi évi 180-200 fellépés helyett csak 10-15 koncertet tervez a zenekarral, s egy-egy időszakot budapesti nagykoncerttel zár. Színházi fellépéseinek és előadóestjeinek számát nem csökkenti. Tavasz végére ígérte zenekarának következő jelentős fellépését a margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a nemrégiben megjelent Bolondvadászat című lemez anyagából. Idei fellépéseinek száma meghaladja a 150-et.

A zenész jelenleg a Rolling Stones-könyv második részének befejezésén dolgozik. Félig elkészült az “Utcazenész” munkacímű monodrámával a magyar rockzene 40 évéről, bemutatójáról a debreceni Csokonai Színházzal és egy budapesti színházzal tárgyal. Jövőre hosszabb útra utazik Oroszországba és Szibériába, a Gulag-táborokkal összefüggő színpadi munkájához gyűjt anyagot, felkeres több tábort és múzeumot. A tervezett albumot visszatérése után állítja össze.

November végén megjelenik az „Apák rock and rollja” dupla DVD és dupla CD. Egy hónapos csúszással, 2009. január 16-án mutatják be a „Bolondvadászat” színpadi változatát, filmforgatókönyvet is tervez belőle. „Olyan mennyiségű írásbeli elmaradásom van évek óta, hogy ezt a döntést nem halogathattam tovább. Van néhány dolog, amit csak én írhatok meg, az én kötelességem, nem halogathatom tovább” – fogalmaz Hobo.

A közeli jövőre előadást és lemezt tervez Jack Kerouac „Úton” című regényéből, Bob Dylan magyarra fordított dalaiból. Három HBB-albumot ígér Requiem a bluesért, Vándorcirkusz és Száz év vonaton címmel. – Annyi szeretetet kaptam a közönségtől, s annyi a feladatom, kötelességem, hogy eszemben sincs abbahagyni a zenélést – fejezi be hírlevelét Hobo.

Fehér Géza gitáros a változásokat bejelentve honlapján megköszönte az elmúlt hat évet az érdeklődőknek. A Hobo Blues Band eddigi zenészei decemberben együtt lépnek fel a Gödörben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik