Élet-Stílus

Ingyendrog a Gellért-hegyen

Lehet, hogy nem lesz 13. havi fizetés és nyugdíj, lehet, hogy bedől a világgazdaság, a Hahota Klub tagjai akkor is csak kacagnak az egészen. Szerintük a nevetés a legjobb orvosság, és ráadásul ingyen van. Videó!

„Hétről Hétre Harmincperces Hétindító Hahotajóga-foglalkozás Hetente, Hétfőnként Hajnali Hétkor”- áll a felhívás a Budapesti Hahotaklub honlapján. A Gellért-hegyi víztározó hahotaparkjában tartott kacagtató foglalkozásokon bárki, ingyen részt vehet. A klubtagok azt állítják, hogy a nevetést – rosszkedv esetén is – csak az első 1-2 percben kell erőltetni, utána annyira ragadóssá válik, hogy a végén a legrosszkedvűbb emberek is nevetgélni fognak. És tényleg, még videón keresztül is mosolyra fakaszt a „terápia”.

A jóganevetés módszerét a kacagó guru néven közismert indiai orvos, dr. Madan Kataria dolgozta ki. Ma már a világon szinte mindenütt, így hazánkban is több helyen található hahotaklub, amelyeken ”veszedelmesen fertőz a féktelen jókedv”.

Domján Ferenc mérnök és hazai kacagáskarnagy szerint a nevetés nemcsak jókedvre derít, boldogságot, vidámságot, békét teremt, hanem jót tesz testnek és léleknek, közösségi kapcsolatoknak, és fejleszti a személyiséget is. Javítja a légzést, csillapítja a fájdalmat, oldja a feszültséget, csökkenti a stressz ártalmait, erősíti az immunrendszer védekezőképességét, megelőz és gyógyít.

Domján szerint a nevetés egyfajta kábítószer, ami egészséges, és még a mellékhatásai is mind előnyösek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik