Élet-Stílus

Räikkönen nem vágyik Massa mellé

Kimi Räikkönen lemásolná a tavalyi versenyt a 2008-as Brazil Nagydíjon, úgy véli, nem lenne jobb helyen, ha előrébb végzett volna az időmérőn.

A Ferrari szemszögéből ugyanúgy alakult eddig a Brazil Nagydíj, ahogy tavaly. Felipe Massa a pole-ban, Kimi Raikkönen a harmadik helyen.

A különbség, hogy akkor Lewis Hamilton volt a második, most meglepetésre Jarno Trulli. A finn nem is vágyik rá, hogy csapattársa mellől induljon.

“Úgy vélem többé-kevésbé elvégeztem, amit kellett”- mondta az időmérő után Raikkönen. “Jó a rajthelyem. Jobb, hogy harmadik vagyok, és nem második, ez egy igazán jó hely a startnál.”

Nem véletlen, hogy a finn így vélekedik, ugyanis a páratlan rajthelyek vannak azon az oldalon, ahol a versenyautók a célegyenesben keresztülhajtanak, tehát azok a portól tisztábbak, és a felrakódott gumi jobb tapadást biztosít. Ennek, és a Ferrari pilótáinak zseniális csapatmunkájának köszönhetően fordulhatott el tavaly Räikkönen Massa mögött másodikként a rajt utáni első kanyarban.

Massa, Trulli és Räikkönen, az időmérő edzés dobogósai (vezess.hu)

Massa, Trulli és Räikkönen, az időmérő edzés dobogósai (vezess.hu)

“Remélhetőleg jó rajtot veszünk, és utána sikerül elhúznunk ugyanúgy, mint tavaly. Ez tökéletes lenne, ez is a célunk. Az egyetlen esélyünk megpróbálni az első két helyen végezni, és bízni a szerencsében. Azután a többi már nem rajtunk múlik” – mondta a finn.

Ezúttal Raikkönennek sincs gondja az autóval

Nem rossz terv, és nem vennénk a bátorságot, hogy azt gondoljuk, a Ferrari vezetői nem hoznak jó döntéseket, de ennél talán többet kéne kockáztatni. Miért bíznák sorsukat másra? Utat engedhetnének Trullinak, és Räikkönen – a szabályos keretek között – kordában tarthatná Hamiltont. Ha sikerülne lassítani, ez felboríthatná a McLaren taktikáját, s így a mögötte autózók akár a brit elé kerülhetnének.

Ha nem, akkor csak műszaki hibában bízhatnak, vagy reménykedhetnek, hogy valaki kilöki Hamiltont. Már pedig az ilyen helyzeteket amúgy is kerülik a pilóták, azok leginkább a mezőny hátsó felében fordulnak elő, ezúttal pedig biztosak lehetünk benne, hogy senki nem szeretné eldönteni a két versenyző helyett a bajnoki cím sorsát.

Ne feledjük, Hamilton a negyedik helyről indul, és hiába nyer Massa, ha a brit a hatodiknál előrébb végez.
Akkor a mclarenes győz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik