Élet-Stílus

Nincs torlódás a temetők környékén

A fővárosi temetők többségének környékén vasárnap délelőtt nem alakult ki torlódás, de erős a forgalom a nagyobb temetők - mint a rákoskeresztúri Új köztemető, az óbudai temető és a farkasréti temető - környékén

Vasárnap délelőtt a fő közlekedési útvonalakon – beleértve a rakpartokat, a Nagykörutat, a Hungária körutat és a belvárosi főútvonalakat – különösebb gond nélkül lehet autózni. A Fővinform ügyeletese szerint a nagyobb temetők környékén erős a gépkocsiforgalom.

A BKV tájékoztatása szerint az Új köztemető környékén közlekedő BKV-járatok a leginkább igénybevettek, a többin átlagos, vasárnapi kihasználtságot mértek.

A rendőrség megállási és behajtási tilalmat rendelt el a hétvégére több fővárosi temető környékén, a BKV sűríti egyes járatait, a közterület-felügyelet pedig fokozott ellenőrzést tart mindenszentek és halottak napja miatt. A legnagyobb temetők – így az Új köztemető, a farkasréti és a pesterzsébeti temető – körüli és az oda vezető utakon is tilos a parkolás szombat reggel 6 órától vasárnap 10 óráig, egyes helyeken éjfélig. Több utcát egyirányúsítottak, azokon az ellenkező irányban csak a tömegközlekedési járművek haladhatnak.

Autóval csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet majd behajtani, a mozgáskorlátozottakat azonban minden temetőbe beengedik gépjárművel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik