Élet-Stílus

A Juventus nyerte az olasz rangadót

A Serie A 10. fordulójának rangadóján a Juventus hazai környezetben könnyedén múlta felül a több sebből is vérző, formán kívüli Romát.

A rossz passzban lévő fővárosiakat sérüléshullám is sújtotta: a találkozó előtt nem sokkal derült ki, hogy Totti nem játszhat Torinóban, s ezzel – illetve Aquilani hiányában – egy felforgatott középpálya próbálta felvenni a versenyt a „zebrákkal”.

Nem sikerült. A megszakítás nélkül negyedik diadalukat elkönyveklő hazaiak a játék minden elemében jobbak voltak ellenfelüknél, a középpályán pedig Marchionni pármai önmagát idézte, az irányító volt a meccs legjobbja.

A Juve már az elején veszélyesen támadott, ám Marchionni beívelése után Panucci még megelőzte a betörő Nedvedet.

Del Piero és Amauri helyzete után a vendégek is megmutatták magukat, De Rossi labdájára Taddei érkezett, fejese azonban célt tévesztett.

A 24. percben Chiellini szerencsétlenül ért bele Vucinic labdájába, szerencséjére a kapufa kisegítette. A “vétkes” a 33. percben már a másik kapu előtt tüsténkedett, közeli fejesét bravúrral védte Doni. Nem sokkal később vezetést szerzett a torinói csapat.

Del Piero a Real után a Roma ellen is betalált (Ansa)

Del Piero a Real után a Roma ellen is betalált (Ansa)

Ha szabadrúgás, akkor Del Piero. A válogatott támadó 25 méterről a jobb felső sarokba csavart, s ezzel gyakorlatilag meg is szűnt a vendégcsapat ellenállása, a Roma a második játékrészben már fásultan futballozott.

Szünet után Spaletti ugyan cserélt, de a Juventus volt a frissebb. Amauri korai kimaradt helyzete után Del Piero Marchionninak passzolt, s a középpályás előbb becsapta Riisét, majd Doni fölött a hálóba emelt. A meccs eldőlt. Totti nélkül a Roma támadása nem állt össze, az utolsó 20 perc eseménytelenül telt.

A közelmúltban egyaránt krízisbe kerülő két csapat közül a Juventus tért magához. Claudio Ranieri tanítványai (a BL-t is beleértve) sorozatban negyedik diadaluknak köszönhetően megerősítették soraikat – a fővárosi gárda viszont ötödször kapott ki zsinórban.

serie a, 10. forduló

Juventus-AS Roma 2-0 (1-0)
Torino, 25 ezer néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Del Piero (38.), Marchionni (48.)
Juventus: Manninger – Grygera (Mellberg, 77.), Legrottaglie, Chiellini, Molinaro – Marchionni, Tiago, Sissoko, Nedved (De Ceglie, 81.) – Amauri (Iaquinta, 74.), Del Piero.
Roma: Doni – Panucci (Cicinho, 58.), Méxes, Juan, Riise – De Rossi, Pizarro (Okaka, 70.) – Taddei (Menez, 46.), Perrotta, Vucinic – Baptista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik