Élet-Stílus

Futballparádé Udinében

A Fiorentina hétvégén nem tudta megismételni az Inter elleni masszív játékot; a lilák Sienában 1-0-ra elveszítették a toszkán derbit. A korábbi listavezető Udinese otthonában torpant meg.

Sienában kiegyenlített első félidőt követően a fekete-fehérben játszó hazai gárda kezdte határozottabban a második játékrészt, ám a hazai győzelemhez kellett a vendégvédelem asszisztálása is. A 76. percben egy jobbról érkező szöglet során Gamberiniék „bealudtak”, érkezett Harja, és a kapuba fejelt.

A folytatásban Cesare Prandelli hiába dobta játékba Joveticet is, a firenzei támadásokból – a kapkodás miatt is – hiányzott az átütőerő.

A Fiorentinának hatalmasat kell javulnia, amennyiben partiban szeretne lenni a hétközi BL-fordulóban, amikoris a Bayern Münchent látja vendégül.

A firenzei Almiron és a sienai Galloppa párharca (Ansa)

A firenzei Almiron és a sienai Galloppa párharca (Ansa)

A forduló előtt listavezető Udinese 2-2-es döntetlent játszott a vendég Genoa ellen. A vendégek számára nem kezdődött jól a találkozó, hisz a 4. percben Criscito faultolta Floro Florest, a büntetőt pedig D’Agostino értékesítette. Az első félidőben sorjáztak a helyzetek, de Milito, Jankovics és Gasbarroni, valamint a másik oldalon Pepe is kihagyta lehetőségét.

A második félidő is nyílt játékot hozott, markáns vendégfölénnyel. Milito egymaga három ziccert puskázott el, ám a 64. percben jóvátette „bűnét”: Lukovics vitte a földre Vanden Borrét a tizenhatoson belül, az argentin támadó pedig behelyezte a tizenegyest.

Két perccel később már vezetett a Genoa. Milito szabadult meg őrzőjétől, önzetlenül Scullihoz passzolt, s a csereként beálló támadó másodszor is legyőzte az addig bravúrokat halmozó Handanovicot.

Lépett az Udinese, a cserepadról érkező Di Natale lelket öntött a társakba, s a 78. percben egyenlített az addigi listavezető.

A szintén a kispadról beállt Quagliarella volt a szemfüles – a válogatott csatár Pepe beívelése után mattolta Rubinhót. Rögtön az egyenlítő találat után Handanovic védte bravúrral Milito kapáslövését, majd a Genoa mellé szegődött a szerencse, hisz a Di Natale lövése után Rubinhóról kipattanó labdát Lukovics közelről fejelte fölé.

Maradt a 2-2, bár mindkét együttes megérdemelte volna a győzelmet. A délután további találkozóin a Lazio és a Sampdoria egyaránt a 85. percben szerzett góllal diadalmaskodott, míg a fiatal Acquafresca által vezérelt Cagliari 5-1-re intézte el a Bolognát.

A két dobogós, a Milan és a Napoli este fél kilenckor kezd.

serie a, 10. forduló

Siena-Fiorentina 1-0 (0-0)
Siena, Artemio Franchi, 12 ezer néző. Vezette: Farina
Gól: Harja (76.)
Siena: Curci – Zuniga, Rossettini, Portanova (Moti, 85.), Del Grosso – Vergassola, Codrea, Galloppa – Harja – Calaio (Frick, 46.), Maccarone (Ghezzal, 89.).
Fiorentina: S. Frey – Comotto (Zauri, 15.), Kröldrup, Gamberini, Pasqual – Donadel, Felipe Melo, Almiron (Kuzmanovic, 75.) – Santana, Pazzini, Mutu (Jovetic, 67.).

Atalanta-Lecce 0-0
Kiállítva: Valdes (68., Atalanta)

Cagliari-Bologna 5-1 (1-1)
Gól: Acquafresca (45., 52.), Conti (48.), Jeda (69., 85.) illetve Di Vaio (19.)

Lazio-Catania 1-0 (0-0)
Gól: Foggia (85.)

Palermo-Chievo 3-0 (3-0)
Gól: Miccoli (23.- 11-esből), Kjcr (37.), Cavani (45.)
Kiállítva: Bresciano (47., Palermo)

Sampdoria-Torino 1-0 (0-0)
Gól: Bellucci (85.)

Udinese-Genoa 2-2 (1-0)
Gól: D’Agostino (4., 11-esből), Quagliarella (78.) ill. Milito (64., 11-esből), Sculli (67.)

Az élcsoport:
1. Udinese 21 pont (19-8), 2. Inter Mailand 21 (16-7), 3. Napoli 20 (9 mérkőzés), 4. Milan 19 (14-7, 9), 5. Lazio 19 (18-12), 6. Juventus 18, 7. Genoa 17 (14-10), 8. Fiorentina 17 (12-8)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik