Élet-Stílus

Nadal és Federer is megsérült

A világelső Rafael Nadal és a második helyezett Roger Federer nélkül folytatódik a párizsi mestertorna. A spanyol és a svájci is sérülés miatt lépett vissza.

A pénteki játéknapon előbb a címvédő argentin David Nalbandian biztosította helyét a négy között.

A nyolcadik helyen rangsorolt argentin nagyszerű játékkal győzte le a negyedikként kiemelt, s a közelmúltban remeklő brit Andy Murrayt.

Az első játszmában a US Open idei döntőse még állta a sarat – rövidítésben viszont a dél-amerikai 7-3-ra nyert – a második szettben ellenben Murray adogatójátéka tovább romlott, s ezt a rutinos – és remekül teniszező – Nalbandian könnyedén kihasználta. A zsinórban két mestertornát megnyerő, s 14 veretlen találkozót számláló Murray menetelése így a francia fővárosban ért véget.

Nadal előbb ápolást kért, majd feladta a Davigyenko elleni találkozót (MTI/EPA)

Nadal ápolást kért, majd feladta a Davigyenko elleni találkozót (MTI/EPA)

A brit mellé csatlakozott az amerikai nyílt bajnokság bajnoka is – Roger Federer ellenben hátfájdalmai miatt el sem kezdte az amerikai James Blake elleni mérkőzést. Ezzel eldőlt, hogy a svájci klasszis 2003 óta először zárja az évet Mesterverseny-győzelem nélkül: Párizs volt erre az utolsó esélye.

Federert nagy riválisa, Nadal követte a sorban, a spanyol szintén sérülés miatt adta fel a Nyikolaj Davigyenko elleni negyeddöntőjét. Az első helyen rangsorolt Nadal a mérkőzés közepén ápolást kért – a combját fájlalta -, majd az elvesztett első szett végén jelezte: nem folytatja tovább.

Párizs, férfi torna
– 2,27 millió euró, kemény borítás

Negyeddöntő:
Davigyenko (orosz, 6.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:1-nél Nadal feladta
Nalbandian (argentin, 8.)-Murray (brit, 4.) 7:6, 6:3
Blake (amerikai, 11.)-Federer (svájci, 2.) – játék nélkül
Roddick (amerikai, 7.)-Tsonga (francia, 13.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik