Élet-Stílus

Puskás Stadion: más alternatívában is gondolkodni kell

Elbert Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkára üdvözölte, hogy a Puskás Ferenc Stadion helyén épüljön fel az új nemzeti stadion, amennyiben van rá pénz.

A sportvezető mindezt annak kapcsán mondta az MTI-nek, hogy a sport- és turisztikai bizottság ellenszavazat nélkül úgy foglalt állást, hogy a nemzeti arénát a Puskás Ferenc Stadion helyén építsék fel, ellenben az MLSZ által tervezett Fehér úti helyszín helyett.

“Érthető a testület állásfoglalása, és ha van rá pénz, akkor az MLSZ is maximálisan támogatja, hogy a Puskás Stadion helyén épüljön fel az új létesítmény. Mivel azonban ez a probléma évek óta húzódik, így az MLSZ-nek mint felelős szervezetnek más, kivitelezhető alternatívában is gondolkoznia kell” – mondta Elbert.

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter szerdán a győri Széchenyi István Egyetemen tartott előadása után úgy vélte, hogy az MLSZ által tervezett Fehér úti létesítmény megvalósulásának nagyobb lehet a realitása.

Az MLSZ október elején jelentette be, hogy tervei szerint 2010-re felépíti a sportág új hazai központját, a 31.200 néző befogadására alkalmas Magyar Nemzeti Labdarúgó Arénát, a jelenleg állami kezelésben lévő, 6,6 hektáros Fehér úti telken.

A tervek elkészültek, az építkezés költsége 11,5 milliárd forint lesz, amelyet teljes egészében a szövetség áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik