Élet-Stílus

Döntetlen Firenzében

A Serie A 9. fordulójában a címvédő Inter Firenzében nem bírt a házigazda Fiorentinával, s így leszorult a dobogóról. A tabellát továbbra is a Cataniában diadalmaskodó Udinese vezeti.

A 9. forduló rangadója a végeredmény tekintetében nem igazolta a várakozásokat, igaz, pláne az első félidő lüktető játékot és több helyzetet eredményezett.

Az elején a Mancini kapufájával és Ibrahimovic nagy ziccerével – a svéd a tizenhatos jobb oldalán lefordult védőjéről, kemény lövése azonban elzúgott Frey kapuja előtt – veszélyeztető Inter diktálta a tempót, a Mutut és Gilardinót is nélkülöző toszkánok viszont hamarosan magukra találtak.

Mancini kapufája volt a mérkőzés legnagyobb helyzete (inter.it)

Mancini kapufája volt a mérkőzés legnagyobb helyzete (Inter.it)

A játékrész hajrájában Pazzini kapkodott el egy helyzetet, majd a 42. percben a vezetést is megszerezhette volna: Pasqual szabadrúgását Julio Cesar csak kiütni tudta, a firenzei csatár berobbant, de elsodorták – Rosetti nem ítélt büntetőt.

Térfélcsere után már a védelmek uralkodtak – a hajrában a vendéglátók ugyan fölénybe kerültek, de a csereként beálló Jovetic, valamint a Pasqual ívelése után fölé fejelő Pazzini sem tudta legyőzni Cesart.

Maradt a 0-0, aminek következményeként a bajnokot megelőzte városi riválisa, míg a Fiorentina megőrizte ötödik helyezését.

A bajnoki rajtot elbliccelő Milan immár dobogós, a Giuseppe Meazza stadionban ugyanis nehezen, de legyőzte a keményen küzdő Sienát. Szünet előtt a Gattuso indításával a leshatáron kitörő Inzaghi szerzett vezetést, korábban Pato fejese volt a legmarkánsabb esemény.

A második félidőben az addig is remekül helytálló toszkán kiscsapat fokozta a nyomást, s bár Ghezzal fejese még fölé ment, a házigazdák védelmének megingását kihasználó Vergassola az 54. percben egyenlített.

Tíz perccel később Inzaghit buktatta Portanova, s a megítélt büntetőből Kaká ismét vezetést szerzett. A brazil nem sokkal később kapufát lőtt, majd Gattuso fejesét mentették a gólvonalról a védők, ám a hajrá a vendégeké volt – de sem Maccarone szabadrúgása, sem az egyedül kapura tartó Vergassola lehetősége nem eredményezett újabb találatot.

Nedved egymaga döntött Bolognában (juventus.com)

Nedved egymaga döntött Bolognában (Juventus.com)

A lombardok előtt a 9. fordulót győzelemmel záró Udinese-Napoli duó vezeti a tabellát. A friuliak könnyedén nyertek a szezont jól kezdő, igaz, kicsit visszaeső Catania otthonában, míg a nápolyiak a San Paolóban győztek Denis mesterhármasával. Zárkózik a Juventus is, a torinói csapat Nedved duplájával 2-1-re nyert Bolognában, és a nyolcadik helyre lépett előre.

serie a, 9. forduló

Fiorentina-Inter 0-0
Firenze, Artemio Franchi, 36 358 néző. Vezette: Rosetti
Fiorentina: Frey – Comotto, Gamberini, Kroldrup, Pasqual (Zauri, 86.) – Kuzmanovic (Almiron, 69.), Felipe Melo, Santana – Montolivo – Pazzini, Osvaldo (Jovetic, 74.).
Inter: Julio Cesar – Maicon, Cordoba, Burdisso, Maxwell – Zanetti, Sztankovics (Quaresma, 81.), Chivu – Obinna (Crespo, 62.), Mancini (Vieira, 62.) – Ibrahimovic.

Catania-Udinese 0-2 (0-1)
Gól: Sanchez (13.), Quagliarella (83.)

Milan-Siena 2-1 (1-0)
Gól: Inzaghi (31.), Kaká (65., 11-esből), illetve Vergassola (54.)

Bologna-Juventus 1-2 (0-1)
Gól: Di Vaio (74.), illetve Nedved (12., 56.)

Chievo-Lazio 1-2 (1-1)
Gól: Pellisier (11.), illetve Pandev (14.), Mantovani (öngól, 82.)

Genoa-Cagliari 2-1 (1-0)
Gól: Papasztatopulosz (25.), Motta (55.), illetve Bianco (66.)
Kiállítva: Fini (76., Cagliari)

Lecce-Palermo 1-1 (1-0)
Gól: Cacia (22.), illetve Cavani (88.)
Kiállítva: Giacomazzi (75., Lecce)

Napoli-Reggina 3-0 (2-0)
Gól: Denis (7., 16., 63.)

Torino-Atalanta 2-1 (0-0)
Gól: Amoruso (62.), Stellone (64.), illetve Floccari (66.)
A Roma-Sampdoria mérkőzés esőzés miatt félbeszakadt.

Az élcsoport:
1. Udinese 20 pont (17-6), 2. Napoli 20 (14-7), 3. Milan 19, 4. Inter 18, 5. Fiorentina 17, 6. Lazio 16

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik