Élet-Stílus

Maradona az argentin válogatott élén

Médiaértesülések szerint a játékosként 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes Diego Maradona kerül az argentin labdarúgó-válogatott élére.

Ezt erősítette meg Carlos Bilardo korábbi szövetségi kapitány is, aki Julio Grondonával, az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) elnökével történt egyeztetés után a következőket mondta: „Úgy gondolom, Diego Maradona lesz a következő kapitány.”

A nemzeti csapatot kapitányként az 1986-os és az 1990-es vb-n dirigáló Bilardo még pontosította, hogy Sergio Troglio segítené közvetlenül Maradona munkáját, míg ő maga általános igazgatóként fog tevékenykedni a válogatott mellett.

„Nálam Maradona a jelölt a posztra” – mondta Noray Nakis, a szövetség illetékes bizottságának első embere. Ezek után tulajdonképpen biztosra vehetjük az argentinok legendájának szerepválalását. Mellette egyébként Carlos Bianchi, a Boca Juniors korábbi edzője, Miguel Angel Russo, a San Lorenzo trénere és az U23-as csapatot Pekingben olimpiai bajnoki címre vezető Sergio Batista is pályázik (pályázott?) a posztra.

Maradona irányíthat (fifa.com)

Maradona irányíthat (Fifa.com)

A válogatott kispadja azután üresedett meg, hogy Alfio Basile a Chilében elszenvedett 1-0-s vb-selejtezős veresége után, október 16-án távozott a posztjáról. Argentína a harmadik, továbbjutást érő helyen áll, de már hét pont a hátránya a listavezető Paraguayjal szemben.

A korábban drogproblémákkal küzdő Maradona 1977 és 1994 között 91 mérkőzésen 34 gólt szerzett a válogatottban, amellyel 1986-ban világbajnok, négy évvel később döntős volt.

Edzőként ugyanakkor rutintalannak számít, 1994-ben a Deportivo Mandiyúnál, majd 1995-ben a Racing Avellanedánál dolgozott, de mindkét megbízatása kudarccal végződött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik