Élet-Stílus

Ljungberg újra focizhat

Fredrik Ljungberg a tengerentúlon folytatja a pályafutását. A svéd középpályás augusztus óta csapatot keresett, miután a West Ham United vezetői egy év után felbontották a négyéves szerződését.

A 31 éves középpályást kedden délután mutatták be új csapatánál, az amerikai focibajnokságban (MLS) szereplő Seattle Soundersnél. Fredrik Ljungberg két évre szóló kontraktust kötött a tengerentúli csapattal. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, a középpályás sajtójelentések szerint szezononként 2,5 millió euró körül kereshet.

„Úgy gondoltam, hogy most kell elfogadnom ezt az ajánlatot, és nem három év múlva, amikor már túl leszek a csúcson” – mondta a keddi bemutatásakor Ljungberg, majd hozzátette, hogy nem levezetni és pénzt keresni megy a tengerentúlra.

A West Hamtől idő előtt elküldték (MTI/EPA)

A West Hamtől idő előtt elküldték (MTI/EPA)

A svéd válogatott egykori kulcsembere kilenc évet töltött korábban az Arsenalnál, és két bajnokságot, illetve három FA-kupát nyert az Ágyúsokkal. Utolsó arsenalos szezonjában, és a West Hamnél töltött egy év alatt állandóan sérülésekkel bajlódott, érthető, hogy nem tolongtak érte Európa élcsapatai.

A nyári Európa-bajnokságon a svédek egyik legjobbja volt, de miután a skandináv válogatott nem jutott túl a csoportjából, úgy döntött, hogy lemondja a válogattságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik