Élet-Stílus

Jövőre visszavonulhat Ronaldo

A februárban súlyos térdsérülést szenvedő brazil sztár jövőre, a Flamengo Rio de Janeiro csapatánál szeretne visszatérni. Ronaldo egy televíziós interjúban azonban nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy már 2009-ben szögre akasztja a stoplist.

„Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Flamengónál fogok játszani. Januárban jelentem be a végleges döntésemet” – nyilatkozta a brazil televízióban a 32 éves világsztár. A háromszor a világ legjobb futballistájának választott Ronaldo a műsorban a visszavonulásáról is beszélt. „Ha nem érzem magam elég fittnek az élsporthoz, akkor ezen is el kell gondolkoznom” – mondta a brazil játékos, majd hozzátette: „Nem szeretném azt a pillanatot megélni, amikor kifütyül a Maracana-stadion közönsége.”

A reményt még nem adta fel Ronaldo, és bízik abban, hogy rövid időn belül újra olyan sikeres lehet, mint a fénykorában. A válogatottba is szívesen visszatérne. „Sérült katona vagyok, nem halott katona” – hangoztatta a csatár, aki 15 találatával a világbajnokságok történetének legeredményesebb futballistája.

A súlyával még akadnak gondok (MTI/EPA)

A súlyával még akadnak gondok (MTI/EPA)

A február óta harcképtelen Ronaldo saját bevallása szerint minél hamarabb szeretné a sérülése alatt felszedett súlyfelesleget leadni. „Alig voltak olyan ruháim, amelyek passzoltak” – viccelődött a műsorban 1994 és 2002 világbajnoka. Saját bevallása szerint már jó pár kilótól megszabadult, de még sokat kell fogynia.

Nyolc hónapja lépett pályára legutóbb tétmeccsen Ronaldo: az AC Milan játékosaként egy februári bajnokin sérült le. Június 30. óta nincsen csapata a brazil klasszisnak, a milánói gárda ugyanis nem hosszabbította meg a szerződését. A sajtóban a Paris Saint Germainnel, a Manchester City-vel és a Sampdoriával is összehozták, de a jelek szerint inkább hazájában focizna a jelenleg is a Flamengónál készülő Ronaldo.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik