Élet-Stílus

Eltiltották a kézzel gólt szerző Gilardinót (videó)

Kétmérkőzéses eltiltást kapott Alberto Gilardino, a Fiorentina válogatott játékosa, miután kézzel szerzett gólt a Palermo elleni hétvégi bajnoki találkozón.

Gilardino a Palermo elleni bajnoki 19. percében egy bal oldali beadás után védővel a nyakán startolt a labdára, amelyet estében, kézzel (!) terelt a kapu közepébe, ezzel megszerezte a vezetést a végül 3-1-re diadalmaskodó Fiorentinának.

Hiába reklamáltak a szicíliai játékosok, és hiába tüntetett a közönség, a bíró megadta a találatot, a liga sportbírósága azonban nem ment el szó nélkül az esett mellett, és a felvételek alapján két mérkőzésre eltiltotta az AC Milantól nyáron igazolt csatárt, aki hét találattal vezeti a Serie A góllövőlistáját.

A meccs összefoglalója (az ominózus gól 1:30-nál)

Gilardinónak a szerdai Inter, illetve a hétvégi Siena elleni bajnokit kell kihagynia – a hivatalos indoklás szerint „kirívó sportszerűtlenség” miatt.

„Ötmeccses eltiltást is megérdemelne, hiszen arcátlanul még ünnepeltette is magát. Hihetetlen!” – füstölgött – még a döntést megelőzően – Maurizio Zamparini, a szicíliai klub elnöke.

Bevett gyakorlat, hogy felvételek alapján büntetnek meg játékosokat olyan szabálytalanság – például durva belemenés, alattomos ütés – miatt, amelyet a bíró a mérkőzésen nem szúrt ki. Az viszont meglehetősen ritka, hogy valakit kézzel szerzett góljáért tiltanak el a televíziós felvételek visszanézése után.

Kézzel szerzett gólok toplistája:

Fellebbezz a Fiorentina

Fiorentina fellebbezést nyújtott be Gilardino eltiltása miatt.
A firenzei együttesnél azt remélik, hogy a fellebbviteli bizottság eltörli a büntetést, vagy legalább felére csökkenti azt, így Gilardino ha a szerdai Internazionale elleni rangadón nem is, szombaton, a Siena ellen már játszhatna. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik