Élet-Stílus

Vereségei ellenére jól keresett Szávay

Szávay Ágnes úgy érzi, jövőre kikerül a hullámvölgyből, továbbra is bízik az edzőjében és a menedzsmentjében, egyben reméli, egyszer még bekerül a világ tíz legjobb teniszezője közé. Idei gyengébb teljesítménye ellenére közel félmillió dollárt keresett.

“Most rövid pihenés, majd kemény munka következik. Mindent bele fogok adni, hogy a következő év úgy induljon, ahogy szeretném, ahogy elképzeltem” – mondta idényzáró budapesti sajtókonferenciáján a világranglistán hétfőtől 28. helyezett játékos. “Elégedett vagyok az edzőmmel, Kuhárszky Zoltánnal és a menedzsmenttel, remélem, túljutok a nehéz perióduson.”

Szávay az idén – pályafutása legjobbjaként – áprilisban még a 13. volt a rangsorban. Ebben az évben 26 meccset nyert meg, emellett 25 alkalommal vonult le vesztesen a pályáról, sokszor már az első fordulóban.

Szávay az első tízbe vágyik (MTI)

Szávay az első tízbe vágyik (MTI)

A 19 esztendős teniszező elmondta, tavaly – még a felívelés idején – sokkal könnyebb volt a helyzete, hiszen nagyon kevesen ismerték, nem “készültek fel” belőle, és ő sem rettent meg a lehetőségektől. “Felmentem a pályára, és természetesen nyerni akartam, de nem rázott meg különösebben egy-egy vereség. Az idén viszont már engem akartak legyőzni, és sajnos kétszer is jött a hullámvölgy” – fogalmazott Szávay.

Lányi András, a magyar játékos menedzsere elmondta, hogy részükről szintén teljes a bizalom, és hiszik, hogy szebb napok következnek jövőre: “Ági most pihen egy keveset, aztán Floridában kezdi meg a felkészülést, majd előbb január elején egy hongkongi bemutatótornán vesz részt, utána pedig az Australian Open következik.”

Szávay Ágnes a balsikerek ellenére “pénzügyileg” remekül teljesített az idén: összesen 487 350 dollárt “ütögetett” össze, pályafutása során pedig 1 110 082 dollárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik