Élet-Stílus

Nyolcgólos derbi Spanyolországban

A Valencia csak döntetlent játszott Huelvában, de így is visszavette a vezetést a Barcelonától a labdarúgó Primera Divisiónban. A Real Madrid nehezen nyert, a Villarreal viszont pontokat veszített az Atlético Madrid ellen.

A Valencia nem bírt a kieső helyen álló Huelvával, sőt, a második félidő elején hátrányba is került. David Villa azonban újra villant (Mata csúsztatása után közelről talált be), és szezonbeli kilencedik góljával megmentette csapatát a vereségtől, a Valencia így továbbra is veretlen, és újra az élen áll.

A BL-csapatok rangadóján a Villarreal és Atlético Madrid egy gólgazdag, fordulatos, egyszóval szórakoztató találkozón megosztozott a pontokon. A vendég fővárosiak 22 perc alatt kétgólos előnyt szereztek az El Madrigálban, ugyanakkor a 38. percben Ever Banega kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak, és Villarreal élt is a felkínált a lehetőséggel: fordított, sőt, a 68. percben már a „sárga tengeralattjáró” vezetett két góllal.

Úgy tűnt, a Villarreal besöpri a három pontot, végül csak egyet szerzett, miután a duplázó Simao Sambrosa előbb egy egyéni villanással szépített a 83. percben, majd kisvártatva remekül varázsolta a labdát a hazai kapuba bólintó Raul Garcia fejére.

Korán ünnepeltek a Villareal-játékosok (MTI/EPA)

Korán ünnepeltek a Villareal-játékosok (MTI/EPA)

Az Athletic Bilbao is kétgólos hátrányból állt talpra az Real Madriddal szemben, ezzel együtt a baszkok elbuktak a Santiago Bernabeu Stadionban. Wesley Sneijder 15 méterről jobbról, Gonzalo Higuain 16 méterről középről lőtte a labdát a bal alsó sarokba, így szűk félóra alatt 2-0-ra vezetett a Real.

Átellenben Joseba Etxeberria szépített, miután egy remek labdát kapott a tizenhatoson belül, majd a jobb alsó sarokba lőtt, és még a szünet előtt Andoni Iroala tizenegyesből egalizált. Az 59. percben Higuain döntötte el a pontok sorsát, nagyszerű labdát kapott honfitársától, Fernando Gagótól, és 11 méterről a kapussal szemben a jobb alsóba lőtt. A kapufákat (pontosabban a felsőlécet eltaláló lövéseket) tekintve szintén 2-1-re „nyert” a Real az Athletic Bibaóval szemben, amely Fernando Amorebieta kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót.

Duplázott Higuain (MTI/EPA)

Duplázott Higuain (MTI/EPA)

A Sevilla – amely a 68. perctől emberhátrányban játszott – hazai pályán először kapott ki a bajnokságban (Adrian góljával a Málaga vette be a Ramon Sanchez Pizjuan Stadiont), míg a szezont rosszul kezdő újonc Sporting Gijon zsinórban harmadszor nyert, ezúttal idegenben – az első félidő végén megfogyatkozott Deportivo La Corunát intézte el.

Primera División, 8. forduló:
Real Madrid-Athletic Bilbao 3-2 (2-2)
Gól: Wesley Sneijder (13.), Higuain (29. és 59.), Joseba Etxeberria (35.), Andorni Iraola (45., 11-esből)
Kiállítva: Fernando Amorebieta (77., Bilbao)

Villarreal-Atlético Madrid 4-4 (0-2)
Gól: Senna (48.), Llorente (51.), Rodriguez (58.), Rossi (67.), ill. Simao (1., 83.), Forlán (22.), Garcia (85.)
Kiállítva: Banega (38., Atlético)

Deportivo La Coruna-Sporting Gijon 0-3 (0-2)
Gól: Barral (22., 11-esből), Carmelo (26.), Castro (84.)
Kiállítva: Colotto (42., Deportivo)

Getafe-Valladolid 1-0 (1-0)
Gól: Diaz (31.)

Mallorca-Espanyol 3-0 (0-0)
Gól: Aduriz (49., 60.), Varela (76.)

Numancia-Racing Santander 2-1 (1-0)
Gól: Barkero (26.), Domingo (90.), ill. Tchité (89., 11-esből)

Recreativo Huelva-Valencia 1-1 (0-0)
Gól: Camunas (47.), ill. Villa (63.)

Sevilla-Málaga 0-1 (0-1)
Gól: Adrian (18.)
Kiállítva: Adriano (67.)

Szombati eredmények:
Barcelona-Almería 5-0
Osasuna-Real Betis 0-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik