Élet-Stílus

Kolonics örökös bajnok lett

Posztumusz örökös bajnoki címmel tüntették ki az MKB kajak-kenu árfolyam 2008-as díjkiosztóján Kolonics Györgyöt, a július 15-én elhunyt kétszeres olimpiai aranyérmes kenulegendát.

A Csepel volt klasszisa a ranglista indulásától minden alkalommal az élen végzett a szakág versenyében. Erdei Tamás, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója egyúttal bejelentette, hogy díjat alapítanak Kolonics emlékére, amelyet 2009-től minden évben a legjobb utánpótláskorú versenyző vehet majd át. Baráth Etele, a honi szövetség (MKKSZ) elnöke hozzátette: a győztes személyére a hamarosan létrehozandó Kolonics Alapítvány tesz majd javaslatot.

A 12. díjkiosztón a szegedi Joób Márton vehette át a legeredményesebb kenusnak járó jutalmat, mögötte Sarudi Pál és Horváth Gábor végzett a második, illetve harmadik helyen. A női kajakosoknál Kovács Katalin toronymagasan zárt az élen, megelőzve Fazekas Krisztinát és Kozák Danutát, míg a férfiaknál Kucsera Gábor bizonyult a legjobbnak párostársa, Kammerer Zoltán, illetve Benkő Zoltán előtt. A Kovácshoz hasonlóan pekingi ötkarikás bajnok, Janics Natasa és Vajda Attila különdíjban részesült.

Kozmannék Kolonicsért is hajtottak Pekingben (MTI)

Kozmannék Kolonicsért is hajtottak Pekingben (MTI)

A sorrend a szegedi Világkupán, a magyar bajnokságon, valamint a pekingi játékokon és a milánói Európa-bajnokságon elért eredmények alapján alakult ki. A győztesek fejenként 500 ezer forint felkészülési támogatásban részesültek, a második helyért 300, a harmadikért pedig 200 ezer forint járt.

Az ifjúsági korosztályban Kárász Anna (női kajak), Slezsák István (férfi kajak), illetve Vass András (kenu) végzett az élen.

A díjkiosztó után az MKB Bank, a szövetség arany fokozatú támogatója újabb négy évre szóló keretszerződést kötött az MKKSZ-szel.

A 2008. évi MKB kajak-kenu árfolyam végeredménye
Női kajak:
1. Kovács Katalin 177 pont
2. Fazekas Krisztina 64,8
3. Kozák Danuta 64,3

Férfi kajak:
1. Kucsera Gábor 72,2
2. Kammerer Zoltán 62,6
3. Benkő Zoltán 46,4

Kenu:
1. Joób Márton 57,6
2. Sarudi Pál 54,2
3. Horváth Gábor 53,5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik