Élet-Stílus

Az építőipart eddig elkerülte a válság

A hazai építőipart 2008 harmadik negyedévében még nem érintette kimutathatóan a globális pénzügyi válság - derül ki az Opten Informatikai Kft. legfrissebb adataiból.

Az építőiparban az idei harmadik negyedévben a végelszámolások 8 százalékos, míg a felszámolások 10 százalékos növekedést mutatnak az előző év hasonló időszakához képest. A teljes gazdaságban ugyanekkor 9 százalékkal nőtt a végelszámolások, 10 százalékkal a felszámolások száma.

A közlemény szerint az építőiparban az idei harmadik negyedévben megszűnt, felszámolt vagy végelszámolt cégek számának kismértékű növekedése olyan jelenség, mely megegyezik a teljes gazdaságban tapasztalható trenddel.

Az Opten országos cégstatisztikáiból kiderül: egyedül a törölt építőipari vállalkozások száma mutat a teljes gazdaságétól eltérő trendet: az idei harmadik negyedévben 3200 építőipari cég került törlésre, ez 5 százalékos növekedést jelent a tavalyi harmadik negyedévhez képest. A teljes gazdaságban ugyanekkor két százalékos csökkenés volt tapasztalható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik