Élet-Stílus

Villa megmentette a Valenciát

Megőrizte az első helyét a Valencia együttese a spanyol bajnokságban, miután Villa révén egy pontot szerzett a Huelva otthonában. A Sevilla elszenvedte első vereségét a szezonban, az újonc Gijón a kezdeti nehézségek után sorozatban harmadik meccsén győzött.

Szombati gólzáporos győzelmével (5-0 az Almeria ellen) a Barcelona pontok tekintetében behozta a spanyol bajnoki tabella élén álló Valenciát. Az éllovas együttes – amely eddigi hét meccséből hatot megnyert, a hetediken pedig döntetlent játszott – vasárnap 1-1-re végzett a Huelva vendégeként, és ezzel ha csak egy ponttal is, de ismét egyedül vezet.

David Villa nem sokkal a fordulás után kiegyenlítette a hazaiak (Camunas 47.) vezető találatát. A döntetlennel a kupagyőztes Valencia a Sevillát is lerázta, miután az andalúziaiak meglepetésre vereséget szenvedtek a Malagától. A vendégegyüttes egyetlen támadója, Adrian az első félidőben bevette annak a Palopnak a kapuját, aki azt megelőzően közel 800 percig hibátlanul védett.

Az Eb-gólkirály ismét betalált (MTI/EPA)

Az Eb-gólkirály ismét betalált (MTI/EPA)

A Sevilla a nullázással maradt a harmadik helyen, a Malaga sorozatban negyedik győzelmével már a hatodik. Az újonc Sporting Gijón is remekül szerepel az utóbbi hetekben: a bajnokságot öt vereséggel kezdő kicsapat ezúttal a Deportivo la Coruna otthonában aratott kiütéses győzelmet – sorozatban a harmadikat.

Primera División, 8. forduló:
Deportivo La Coruna-Sporting Gijon 0-3
Gól: Barral (22., 11-esből), Carmelo (26.), Castro (84.)
Piros lap: Colotto (42., Deportivo)

Getafe-Valladolid 1-0
Gól: Diaz (31.)

Mallorca-Espanyol 3-0
Gól: Aduriz (49., 60.), Varela (76.)

Numancia-Racing Santander 2-1
Gól: Barkero (26.), Domingo (90.), illetve Tchité (89., 11-esből)

Recreativo Huelva-Valencia 1-1
Gól: Camunas (47.), illetve Villa (63.)

Sevilla-Málaga 0-1
Gól: Adrian (18.)
Piros lap: Correira (67.)

Szombati eredmények:
Barcelona-Almería 5-0
Osasuna-Real Betis 0-2

Később:
Villarreal-Atlético Madrid 19
Real Madrid-Athletic Bilbao 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik