Élet-Stílus

A Liverpool bevette a Stamford Bridge-et

Az FC Liverpool egygólos győzelmet aratott a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján, s ezzel átvette a vezetést riválisától a tabellán. A londoni Kékek több mint négy év után először kaptak ki hazai pályán.

A Chelsea 2004. február 21. óta, az Arsenal elleni vereséget követően nem kapott ki a Stamford Bridge-en, ám Xabi Alonso már a tizedik percben véget vetett a parádés sorozatnak, és megszerezte a mérkőzés egyetlen találatát. A spanyol középpályás lövése megpattant Bosingwán, így Cech kapusnak nem volt esélye a hárításra. Rafael Benítez irányítása alatt először talált be a Chelsea otthonában a Liverpool.

A némileg szerencsés gólt követően hihetetlen fegyelemmel, és hibátlan produkcióval tartották az eredményt a vendégek, és több lehetőségük is volt az előny növelésére: Gerrard távoli bombáját a 26. percben ujjheggyel ütötte ki Cech. Xabi Alonso szabadrúgásánál (62.) már verve volt a Chelsea portása, de a kapufa kisegítette.

Padlón Lampardék - megtört az impozáns sorozat (MTI/EPA)

Padlón Lampardék – megtört az impozáns sorozat (MTI/EPA)

A Chelsea sztárjai képtelenek voltak feltörni a vörös védelmet, az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a londoniaknál számos alapember (Ballack, Essien, Drogba, Joe Cole) hiányzott. A Liverpool sem a legjobb felállásában érkezett a Stamford Bridge-re, hiszen legveszélyesebb góllövője, Fernando Torres sérülés miatt nem játszhatott.

Ötlettelenül rohamoztak a Chelsea játékosai, akik először szenvedtek vereséget az idei szezonban. A Liverpool a teljesen megérdemelt győzelmével három ponttal meglépett a tabella élén, és egyre nyilvánvalóbb, hogy idén a vörösökkel is számolni a bajnoki címért folyó harcban.

A kilencedik fordulóban megszerezte első győzelmét a Tottenham Hotspur: az észak-londoni gárda – amelynek kispadján ezúttal már a Juande Ramos menesztése után szerződtetett Harry Redknapp ült – 2-0-ra nyert a Bolton ellen. A mostani siker ellenére a Spurs maradt az utolsó helyen a tabellán.

A Manchester City Robinho triplájával diadalmaskodott a vendég Stoke City felett, míg az Aston Villa 4-0-ra nyert a Wigan vendégeként. Az Arsenal egy öngóllal, és a rendes játékidő végén szerzett Adebayor-találattal gyűrte le idegenben a West Ham Unitedet.

Premier League, 9. forduló:
Chelsea-FC Liverpool 0-1
Gól: Xabi Alonso (10.)

Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers 2-0
Gól: Pavljucsenko (17.), Bent (76., 11-esből)
Kiállítva: McCann (57., Bolton)

Manchester City-Stoke City 3-0
Gól: Robinho (14., 47., 72.)

Wigan Athletic-Aston Villa 0-4
Gól: Barry (22., 11-esből), Agbonlahor (57.), Carew (62.), Sidwell (90.)

West Ham United-Arsenal 0-2
Gól: Faubert (75., öngól), Adebayor (90.)
Kiállítva: C. Cole (90., West Ham)

Portsmouth-Fulham 1-1
Gól: Crouch (61.), illetve Dempsey (87.)

Szombaton játszották:
Blackburn Rovers-Middlesbrough 1-1
West Bromwich Albion-Hull City 0-3
Sunderland-Newcastle United 2-1
Everton-Manchester United 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik