Élet-Stílus

Kirúgták a Tottenham edzőjét

Az éjszakai órákban hivatalosan is bejelentették, amire már napok óta számítani lehetett: Juande Ramost elküldte a teljes szakmai stábbal együtt a Tottenham Hotspur vezetősége. Utódja a Portsmouth-től érkező Harry Redknapp lesz.

Nyolc forduló alatt mindössze két pontot szerzett (döntetlen a Chelsea-vel és a Wigannel) a Tottenham Hotspur csapata, amely a Premier League tabella tökutolsó helyén tanyázik, négy egységgel lemaradva a szintén többre hívatott Newcastle Unitedtől. A londoniak ráadásul csütörtökön az UEFA-kupa csoportkörében is vereséget szenvedtek, így senkit nem lepett meg, hogy Juande Ramos és segítőinek a szerződését felmondták.

A Sevillával kétszer is UEFA-kupát nyerő (2006, 2007) spanyol mester posztját angol jelentések szerint a Portsmouth-tól elcsábított Harry Redknapp veszi át. A Tottenham vezetősége már pénteken tárgyalt az angol tréner klubjával, és engedélyt kapott az ajánlattételre. A londoniak 5 milliót fizetnek a tapasztalt a szakemberért, akinek rövidesen hivatalosan is bejelentik az érkezését.

Angliában nem járt sikerrel Ramos (MTI/EPA)

Angliában nem járt sikerrel Ramos (MTI/EPA)

A Tottenhamnél vasárnap délután, a Bolton ellen bajnokin a fiatalokat felkészítő Clive Allen és Alex Inglethorpe ül a kispadra, de a hírek szerint Redknapp a mérkőzést megelőzően bemutatkozik a játékosoknak.

Ramos egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, Redknapp viszont elmondta, hogy a játékosoknak össze kell kapniuk magukat. „A keret alapján nem az utolsó helyen kellene állnia a csapatnak. Ha azt csinálták volna a játékosok ami a dolguk, akkor nem két pontjuk lenne” – így Redknapp. A Portsmouth-nál egyelőre a két segédedző, Tony Adams és Joe Jordan veszi át a 61 éves szakember feladatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik