Élet-Stílus

Elmarad Klicsko címmeccse

A kihívó olimpiai bajnok Alexander Povetkin megsérült, ekképp jövő évre halasztották a december 13-ára tervezett, Vlagyimir Klicsko elleni WBO/IBF nehézsúlyú világbajnoki küzdelmet.

Nagy várakozás előzi meg a két olimpiai bajnok harcos küzdelmét, hisz a sokak által legjobbnak tartott nehézsúlyú végre egy hiteles, a kihívó jogot kemény küzdelmek során megszerző ellenféllel bokszolhat.

A nagy várakozás egyben nagy pénzt is jelent, merthogy a meccs rendezési jogáért Klicsko vállalkozása, a K-2 Promotions 13 millió dollárt ajánlott föl, vagyis ennyit osztanak szét a két bokszoló között.

Világbajnok testvérek - balra Vlagyimir (MTI/EPA)

Világbajnok testvérek – balra Vlagyimir (MTI/EPA)

Ám a nagy küzdelemre kicsit még várni kell, mivel a december 13-ai időpont kútba esett, merthogy Alexander Povetkin a felkészülés során megsérült. Az olimpiai bajnok otthonában, Kurszkban, erdei futás közben rálépett egy fa gyökerére, elesett, és megsérült a bal lába. A Moszkvában elvégzett MRI vizsgálat megállapította, hogy Povetkin részleges ínszalag-szakadást szenvedett, amivel előreláthatólag november végéig nem lesz képes normális edzésmunkát végezni. Ekképp a bajnoki címre törő ökölvívó nem vállalhatta a mérkőzést az eredeti időpontban.

„Mindenki nagyon csalódott, Alexanderrel az élen” – beszélt a Sauerland Event nevében Chris Meyer vezérigazgató. „Amint a végleges diagnózis meglesz, további információkat adunk a nyilvánosságnak. Arra számítunk, hogy Povetkin gyorsan rendbe jön, és kész lesz arra, hogy 2009 elején kiálljon Klicskóval.”

A decemberi meccs lett volna a WBO és az IBO szervezeteknél is bajnok Klicsko 55. profi mérkőzése. Az ukrán klasszis eddigi mérlege 51 győzelem és 3 vereség. Povetkin lényegesen tapasztalatlanabb nála, igaz, eddigi 16 meccsén mindig győzelmet aratott, tizenkét esetben kiütéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik