Élet-Stílus

Vereséggel zárt az U19-es csapat

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott egygólos vereséget szenvedett a skótoktól az Európa-bajnokai selejtezőtorna záró fordulójában.

A holland Wilco van Buuren által irányított magyar csapat San Marinót 6-0-ra, Azerbajdzsánt pedig 1-0-ra győzte le, így Nyíregyházán a csoportelsőségéért lépett pályára Skócia ellen.

Az ellenfél egyetlen komolyabb helyzetét gólra váltotta – Stephen Stirling 14 méterről lőtt a jobb alsó sarokba -, míg a magyar válogatott hiába játszott fölényben, hiába alakított ki több ígéretes lehetőséget is, képtelen volt a kapuba találni.

A meccs után Van Buuren a Sport Televíziónak adott interjújában elmondta, a vereség ellenére az együttes most nyújtotta a legjobb teljesítményt a selejtezőtorna során.

Nem sikerült túljárni a skótok eszén (mlsz.hu)

Nem sikerült túljárni a skótok eszén (mlsz.hu)

„Az eredménnyel nem lehetek elégedett, ugyanakkor a játékkal igen. Amit kértem, azt nagyrészt meg is valósították a fiatalok” – tette hozzá a holland edző.

A magyar csapat a skótok mögött a második helyen került a selejtező elitkörébe. A döntőre – nyolc csapat részvételével – 2009. július 21. és augusztus 2. között Ukrajnában kerül sor.

Eb-selejtezőtorna, 3. forduló:
Skócia-Magyarország 1-0 (1-0)
Gól: Stirling (13.)

Azerbajdzsán-San Marino 5-0

Korábbi eredmények
1. forduló (hétfő):
Magyarország-San Marino 6-0
Skócia-Azerbajdzsán 1-1

2. forduló (szerda):
Magyarország-Azerbajdzsán 1-0
Skócia-San Marino 8-0

A végeredmény:
1. Skócia 7 pont
2. Magyarország 6
3. Azerbajdzsán 4
4. San Marino 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik