Élet-Stílus

Fegyelmez a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) felfüggesztette a kuvaitiak és a szamoaiak tagságát, a peruiakat pedig figyelmeztetésben részesítette.

Előbbi ország esetében az egy évvel ezelőtti, türelmi időt biztosító döntés lépett életbe, miután azóta sem rendezték meg a szövetségben a beígért választásokat. Szamoa kapcsán a sportágat irányító helyi szervezetben régóta tapasztalható belső feszültségekkel indokolta lépését a nemzetközi szövetség.

A peruiaknak ultimátumot adtak: amennyiben a helyi kormány november 21-ig nem fejezi be a futballszövetség befolyásolását, az ő tagságukat is felfüggesztik.

Sepp Blatter, a FIFA elnöke (BBC)

Sepp Blatter, a FIFA elnöke (BBC)

A FIFA végrehajtó bizottsága egyúttal elhalasztotta az arra vonatkozó döntést, hogy egy időben ítéljék-e oda a 2018-as és 2022-es vb rendezési jogát. Erről várhatóan a következő, decemberben sorra kerülő, tokiói ülésen határoznak.

A 2010-es labdarúgó-világbajnokságnak Dél-Afrika, az azt követő tornának pedig Brazília ad otthont. A 2018-as, illetve a 2022-es seregszemle rendezési jogára az Egyesült Államok, Ausztrália, Kína, Anglia, Katar, Oroszország, Spanyolország, valamint Belgium Hollandiával közösen nyújthat be pályázatot.

A FIFA nem tart a gazdasági válságtól

Sepp Blatter a világméretű pénzügyi válsággal kapcsolatban kijelentette, az általa irányított a FIFA nincs veszélyben, eddig semmilyen kárt nem szenvedett. Leszögezte: a szervezet kellően erős és felkészült ahhoz, hogy megbirkózzon az esetleg felmerülő problémákkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik