Élet-Stílus

Élre állt a Bayer Leverkusen

A Bayer Leverkusen hazai pályán két góllal legyőzte az 1. FC Köln együttesét, és ezzel élre állt a Bundesligában - és legalább vasárnapig ott is marad.

A Bayer Leverkusen a harmadik helyről ugrott az élre, miután a német labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának nyitómérkőzésén saját közönsége előtt 2-0-ra legyőzte a 1. FC Köln csapatát.

A „gyógyszertáriak” a 68. percben törték meg a bátran futballozó vendégek ellenállását: Pitmin Schweglar jobboldali sarokrúgását követően Simon Ralfes középre fejelte a labdát, majd Manuel Friedrich öt méterről a léc alá bólintott.

Élre ugrott a Leverkusen (MTI/EPA)

Élre ugrott a Leverkusen (MTI/EPA)

A végén, a 84. percben meg is duplázta az előnyét a Bayer Leverkusen: a megiramodó Schweglarral szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, és a megítélt büntetőt Teofanisz Gekasz váltotta gólra, miután higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba.

A Leverkusen jelenleg egy ponttal vezet a Hamburg, kettővel az újonc Hoffenheim előtt. A két együttes vasárnap éppen egymás ellen játszik.

A Bayer Leverkusen nyilván a döntetlenért szorít majd, tekintve, hogy ebben az esetben a bajnoki tabella első helyén marad.

Bundesliga, 9. forduló:
Bayer Leverkusen-1. FC Köln 2-0 (0-0)
Gól: Friedrich (68.), Gekas (84., 11-esből)

Szombat:
Bayern München-VfL Wolfsburg 15:30
Borussia Mönchengladbach-Karlsruhe SC 15:30
Energie Cottbus-Eintracht Frankfurt 15:30
Hannover 96-Werder Bremen 15:30
Schalke 04-Arminia Bielefeld 15:30

Vasárnap:
Borussia Dortmund-Hertha Berlin 18 ó
Hoffenheim-Hamburger SV 18
VfB Stuttgart-VfL Bochum 18

Ajánlott videó

Olvasói sztorik