Élet-Stílus

Csúsznak a pénzek a Fradinál

A sportnapilap értesülései szerint a tehetős tulajdonossal bíró Ferencvárosnál csúsznak a fizetések, a külföldi játékosok nem jutnak időben a pénzükhöz.

Erről Bobby Davison vezetőedző beszélt a Nemzeti Sportnak.
„A külföldi labdarúgók fizetése több mint egy hete csúszik, én pedig tartom a hátam, továbbítom a klubvezetőség ígérgetését a játékosoknak, hogy aztán az én szememre hányhassák, hogy pénz nélkül maradtak” – magyarázta az angol szakvezető, aki szerint az eset már csak azért is kínos, mert ő keményen követel, márpedig a játékosom így okkal moroghatnak.

„A magyar vezetőség a banki rendszert és a könyvelést hibáztatja, de engem nem érdekel, ha az utóbbi hetek pénzügyi krízise az oka a járandóságok elmaradásának, vagy bármi más, a lényeg, hogy magára valamit is adó futballklubnál ez a szégyen nem történhet meg” – tette hozzá indulatosan a Ferencváros vezetőedzője.

A sportnapilap Rieb György elnököt is megszólította. A Ferencváros elnöke szerint technikai okai vannak, hogy a játékosok egy része késve kapja meg pénzét. Hozzátette: hamarosan megszűnik ez a probléma.

„Angliából időben indult útjára a pénz. Ám a jelenlegi rendszerben három vagy négy helyen is állomásozik az összeg. Megnyugtatok mindenkit, november végére rendeződik a helyzet, ugyanis akkor már Sheffieldből közvetlenül a Ferencvároshoz érkezik a pénz” – jegyezte meg Rieb.

A légiósok a pénzüket várják (ftc.hu)

A légiósok a pénzüket várják (ftc.hu)

Terry Robinson, a Sheffield United klubigazgatója állítja, nem érdemes kardinális problémáról beszélni, a csúszás az elmúlt hetekben tapasztalható pénzügyi krízis miatt történt. „Azért érinti az átutalást a Magyarországon is érezhető gazdasági válság, mert vannak játékosok, akikkel úgy egyeztünk meg, hogy euróban kapják meg a fizetésüket, vannak, akik fontban kérték a pénzüket, sőt a kifizetés módja sem egységes: egyes futballistáknak a számlájukra érkezik a járandósága, mások készpénzben kapják meg – nyilatkozta Terry Robinson.

– Sajnos az euró-, font-, forintárfolyam ingadozik, ezért a bankok nem egységesen váltják a valutát, s így nehézkes az átutalás. Mi időben, a megszokott forgatókönyv szerint elküldtük az összeget, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy tíz és huszonöt nap között ingadozhat az az idő, amíg fel lehet venni a pénzt. Megértem Davisont, hiszen neki a szakmai munkával kell törődnie, márpedig ha a labdarúgók nem jutnak időben a pénzükhöz, az feszültséget okozhat az öltözőben.
Ugyanakkor túl leszünk ezen is, egyébként sem lepődöm én már meg semmin, amióta a magyar labdarúgásban is szerepet vállalok, furcsábbnál furcsább esetekkel találkozom…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik