Élet-Stílus

Messiék bombaformában (videó)

Elszenvedte első vereségét a labdarúgó Bajnokok Ligájában a CFR Cluj. A Barcelona ötöt berámolt a Baselnek, Benítez az elvesztegetett pontok miatt kesergett, a Románál kapura lövés nélkül akartak nyerni.

A játéknap legnagyobb arányú győzelmét a Barcelona aratta a Basel vendégeként. A katalán sztárgárda sikeréhez kétség sem férhetett, Messiék már 22. perc elteltével három góllal vezettek, majd ezt a fordulás után villámgyorsan megfejelték még két találattal. A csapat trénere fejben már a hétvégi bajnokiras készült.

„Az eredménynél sokkal fontosabb, hogy remekül játszottunk. Remélem a hétvégi Almeria elleni bajnokin is ezt az arcát mutatja a csapatom” – tekintett előre Josep Guardiola, aki két játékosával különösen elégedett volt. „Bojan (Krkic) egy remek játékos, de még nagyon sokat kell tanulnia. Ma este a csapat egyik legjobbja volt, és nemcsak a két gólja miatt. Külön ki kell emelnem Alekszander Hlebet is. Elképesztően sokoldalú, 4-5 pozícióban is képes világklasszis teljesítményre. Biztos vagyok abban, hogy az idei szezonban még sok örömünk lesz a játékában” – mondta a fiatal mester a mérkőzést követően.

A szerda esti ellenfél trénere nem próbálta szépíteni a súlyos vereséget. „Leiskoláztak minket. Jól felkészültünk az ellenfelünkből, de pillanatok alatt hátrányba kerültünk, és egy ilyen kaliberű csapat ellen nehéz visszakapaszkodni. Nem tudtuk tartani a remekül cselező középpályásaikat, és a támadóik is sokkal gyorsabbak voltak” – nyilatkozta Christian Gross, akinek a csapatára két hét múlva még nehezebb feladat vár a Nou Campban.

A játéknap egyik rangadójának ígérkezett a Liverpool vendégjátéka az Atlético Madridnál. A vörösöknél nem léphetett pályára a spanyol ellenféltől két éve elcsábított Fernando Torres, aki azóta Európa egyik legjobb támadója. Ennek ellenére az angolok számítottak a mérkőzés esélyesének.

Nem csoda, hogy az 1-1-es végeredménnyel nem volt elégedett a Pool trénere. „Ha valaki a csoportkör elején azt mondja, hogy három forduló után hét pontunk lesz, szó nélkül elfogadom. A ma esti meccs után azonban úgy érzem kilenc pontunk is lehetne, ha kicsit jobban odafigyelünk. A 83. percig vezettünk, és lett volna alkalmunk végleg eldönteni a meccset, ehhez képest a hajrában egalizált az Atlético. Természetesen, hogy ilyenkor a tréner nem elégedett” – nyilatkozta a spanyol mester.

A liverpooliak vezető gólját szerző Keane egy kicsit másképp látta. „Azt hiszem elégedettek lehetünk a játék képe alapján az egy ponttal. Két hét múlva az Anfielden megmutathatjuk, hogy mi vagyunk a jobbik csapat” – mondta a nyáron igazolt csatár, aki nem sokkal a találata után egy ezerszázalékos ziccert szórakozott el. Keane-t, Gerrardot és Xabi Alonsót a második félidőben kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, de szerencsére nincs komolyabb baj, a Chelsea elleni vasárnapi bajnokin feltehetően mind a hárman játszhatnak.

A hazai pontvadászatban bukdácsoló madridiak egyenlítő gólját szerző Simao szerint a csapat elérte a célját. „Jó úton járunk, hogy továbbjussunk a csoportból. A pontszerzéssel végre megszakadt a borzalmas sorozatunk” – mondta a támadó utalva arra, hogy a fővárosiak az utolsó három bajnokijukon egyetlen egy pontot sem szereztek.

A Chelsea és a Roma összecsapása nem azt az élvezetes, fordulatos meccset hozta, amit sokan vártak. A találkozó egyetlen gólját a hajrában a londoniak csapatkapitánya fejelte a fegyelmezetten védekező rómaiaknak. „Nagyon megnehezítették a dolgunkat, próbálkoztunk mindkét szélről, középről feltörni a védelmüket. A gólomat nem tudtam megünnepelni, mivel rögtön utána görcsbe állt a lábam” – tette hozzá egy mosollyal John Terry.

A londoniak trénere számított arra, hogy nem fognak potyogni a gólok. „A hátralévő három fordulóban már csak egyszer játszunk otthon, ezért nagyon fontos volt a ma esti győzelem. Gondoltam, hogy egy gól dönthet ma este, és azt szerencsére mi szereztük. Ha a Roma került volna előnybe, akkor a meccset ők nyerik” – értékelt Luiz Felipe Scolari, aki szerint két hét múlva Rómában is hasonló meccsre számíthatnak a szurkolók.

A rómaiak védője szerint a csapat többet érdemelt volna. Christian Panucci kijelentése egészen meglepő annak a tükrében, hogy a Roma 90 perc alatt egyszer sem találta a Chelsea kapuját. „Játszhattunk volna három-négy napig is, akkor sem lőnek szabályos gólt. Sajnos egy szöglet után a játékvezető orra előtt szabálytalanul blokkoltak egy védőt, és ebből született az egyetlen találat. Bizakodásra adhat ugyanakkor okot, hogy ezt a szituációt leszámítva jól játszottunk” – mondta a veterán védő.

Chelsea vs Roma Second half Highlights

Internazionale – Anorthoszisz Famaguszta 1-0

PSV Eindhoven – Marseille 2-0

—-Megtorpant a kolozsvári CFR—-

Elszenvedte első vereségét a labdarúgó Bajnokok Ligájában a CFR Cluj, amely a szerdai játéknapon a Girondins Bordeaux-val szemben maradt alul vendégként.

A kiegyenlített első félidő után a második játékrészben beleerősítettek az eddig pont nélkül álló franciák, de a győzelmükhöz így is az addig jól záró kolozsvári védelem hibája kellett: a román bajnok portugál csapatkapitánya, Cadú rosszul tisztázott egy beadásnál, és a saját kapujába továbbította a labdát. Ezt követően még veszélyesebbé vált a hazai együttes, de CFR kapusa, Stancioiu mindig a helyén volt.

Keserű bordeaux-i – összegezte a meccsről alkotott véleményét a Gazeta Sporturilor. “A CFR már nem mutatott bátor támadójátékot, és nagyot hibázott a védelemben, elkönyvelve az első vereségét a BL-csoportban. Az esély azonban megmaradt a továbbjutásra” – véli a sportújság.

Cadú ajándéka – kommentálta főcímében a ProSport. A lap szerint a “CFR önmagát győzte le Bordeaux-ban, és ezzel megnehezítette a helyzetét: a franciák hátránya immár csak egy pont.”

“Jól játszottunk, egyenrangú ellenfelei voltunk a franciáknak, sajnálatos, hogy egyetlen hiba eldöntötte a találkozót, mivel egy döntetlen sokkal igazságosabb lett volna” – mondta Maurizio Trombetta. A CFR olasz trénere kilencedik alkalommal ült a csapat kispadján, és ez volt az első veresége.

“Számunkra a Bordeaux volt az eddigi legkeményebb ellenfél a Bajnokok Ligájában, ellenünk jobbak voltak, mint a Chelsea. Ha viszont otthon sikerül legyőznünk őket, elérhető a harmadik hely, és legalább az UEFA-kupában folytathatjuk a nemzetközi szereplést” – vélte az öngólt szerző Cadú.

“Remélem, otthon, hazai közönség előtt vissza tudunk vágni, hiszen most sem játszottunk rosszabbul, mint a Bordeaux. Ígérem, hogy még szerzünk pontokat a Bajnokok Ligájában” – mondta Iuliu Muresan, a CFR klubelnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik